pixel

Smukke kvinder drikker vin fra hanen

Dråberne tappes direkte fra store metaltanke på Blågårdsgade-kvarterets nye vinbar, Vinhanen.

kbh magasin

Fakta

Vinhanen

Baggesensgade 13, Kbh N

Tirsdag-torsdag 14-22
Fredag 14-24
Lørdag 12-24

Se mere på vinhanen.dk

Fuldmånen hænger tungt over søerne og kaster et gyldent lys over Baggesensgade, hvor magKBH en lun augustaften besøger Vinhanen. Over døren og en flok summende gæster hænger et skilt udformet som en flaske vin med en simpel stregtegning af en hane.

Det simple udtryk fortsætter indenfor døren i et minimalistisk indrettet lokale. Fem store metaltanke langs væggen fanger øjet, og et kortfattet menukort fortæller, at Vinhanen ikke er som vinbarer er flest.

Hvor vinbarer ofte er synonym med dyre dråber, er tanken her ganske anderledes. Priserne starter på 35 kroner for et glas og 49 kroner for en flaske to-go – og vinen tappes direkte fra de store metalbeholdere, som hver kan rumme op til 900 liter.

img_4701_.jpgimg_4713_.jpg

Fem slags plus det løse

”Vi vil være et folkeligt sted”, fortæller Mette Louise Johnsen. Hun udgør en fjerdedel af de to vennepar, der inspireret af vinbaren Le Baron Rouge i Paris har realiseret deres fælles drøm og åbnet Nørrebro-beværtningen i Baggesensgade, der støder lige op til Blågårdsgades hotzone af populære barer og madsteder.

På det sparsomme menukort kan du vælge mellem de fire forskellige rødvine og en enkelt hvidvin, som lige nu fylder tankene. Derudover kan du også bestille champagne, rosé og lette snacks.

Vinen fra hanerne stammer lige nu alle fra Frankrig, men skifter som de to vinglade vennepar rejser verden rundt og smager sig frem til menukortet.

img_4742_.jpgimg_4718_.jpg

Billig vin på genbrugsflasker

Langt har de dog ikke rejst for at finde stedets interiør. Et entropisk mosaikgulv af brændte teglsten, designet af kunstneren Bjørn Nørgaard, varmer rummet i afbalanceret kontrast til de store hvide vægge, som bevidst står nøgne.

I stedet ligger det kunstneriske udtryk i inventarets funktioner. Stole og lamper er udformet af genboerne fra kunstnergruppen Superflex, logoet er tegnet af kunstren Thomas FOS, og både reoler og borde har ejerne selv designet og bygget.

Logoet med hanen går igen på Vinhanens flasker, som konceptuelt binder knude på de folkelige tanker bag stedet. For syv kroner er glasflasken din og kan fyldes efter behag for kun vinens supermarkedsudfordrende pris. Her får man endda en original og lokal historie med for pengene, og de halvtomme flaskehylder i baren vidner om, at der er blevet taget godt imod konceptet.

”Der har endnu ikke rigtig været nogle stille dage, siden vi åbnede i april,” fortæller Mette Louise.

På denne sensommeraften er der også mange mennesker. På bænkene udenfor sidder en gruppe unge smukke kvinder og nyder deres vin, og Mette Louise afslører, at netop dette segment af en eller anden årsag er det hyppigst forekommende på Vinhanen.

img_4737_.jpgimg_4682_.jpgimg_4724_.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling