pixel

Fra bodegabule til retrohule

Nu kan du spise tarteletter, shoppe vintage og spille bob på ét og samme sted: Kaffe & Kluns.

kbh magasin

Fakta

Kaffe & Kluns

Blågårdsgade 41, Kbh N

Åbningstider:
Hverdage: 08:00 - 20:00
Weekend: 10:00 - 22:00

80 års bodegadrift sætter sine spor. Det måtte de nye ejere af stueetagen på Blågårdsgade 41 sande da de overtog lokalerne, som indtil for nylig gik under navnet Café 41.

Væggene var dækket af et brunt lag ubestemmelig bodegasnask, og der dryssede kakerlakker ud af de tyndslidte, nikotingule blondegardiner.

Men det er altså ikke til at se nu. Hårdt arbejde og spandevis af knofedt har nemlig forvandlet den mørke bodega til en farveeksplosion af en retrocafé, og lugten af 80 års tobaksrygning er erstattet af den umiskendelige lugt af genbrugsbiks.

Alt har en pris Kaffe & Kluns er navnet på Indre Nørrebros nyeste café, og som navnet antyder kan du både slukke kaffetørsten og shoppetrangen i de nyrenoverede lokaler.

beskaaret_kluns_to.jpg

Og det er ikke kun 70’er kjolerne, glimmerstiletterne og cowboyskjorterne på stativet der er til salg. Faktisk er alting i caféen til salg - et udvalg, som kan tage pusten fra selv den mest hårdkogte marskandiser: Gamle radioer, LP’er, kassettebånd, plakater, skilte, borde, stole, skrivemaskiner, blikdåser, Bee Gees-spejle – ja, alt hvad et ægte klunser-hjerte begærer.

beskaaret_lp.jpg

Skyl ned med en rejemad Er du ikke typen som finder glæde i skramlede ting og sager to-go, kan du gå ombord i caféens hyggelige mormor-madudvalg.

Udover obligatoriske bardisk-croissanter og cookies har Kaffe & Kluns et flot udvalg af gode, gamle, klassiske håndmadder: Rejemad, rullepølsemad, æggemad, roastbeefmad, ostemad – you name it. Oven i hatten vælger du selv om pålægget skal sættes fast på rugbrødsskiven med sennep, smør eller fedt.

beskaaret_hoej_kaffe.jpg

Du kan også få dagens tartelet til 15 kroner, dagens hjemmebagte kage, sandwiches og friske smoothies. Hver torsdag i måneden kan du muntre dig med den såkaldte Retro-Quiz og et par gange om året vil Kaffe & Kluns lægge lokale til ærefulde bobspilsturneringer.

beskaaret_bob.jpg

Dugfriske stamkunder Selvom Kaffe & Kluns kun har eksisteret i tre uger, er de første stamkunder allerede begyndt at etablere sig. Men det er endnu ikke bodegaens tidligere klientel som vender tilbage – caféen venter nemlig stadig på en alkoholbevilling.

En enkelt gang har en af Café 41’s tidligere stamgæster dog vovet sig ind på Kaffe & Kluns. Forskrækket over det skrigorange 70'er-tapet væltede han over et af de lave kakkel-caféborde, mens han råbte ”Hvor fanden er alle rødderne henne?!”

Da han kom på benene igen, kiggede han sig omkring og sagde ”Det sgu blevet meget pænt – vi ses på Dilligencen!”, med henvisning til kvarterets sidste brune udskænkningssted rundt om hjørnet.

beskaaret_bar.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Christiansborg har åbnet byens højeste tårn for alle med lyst til sublim københavnerudsigt og nyklassisk dansk mad.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling