pixel

Spis mad med de andre

Inde i bakken i Korsgade er der hyggelig mad for folket hver onsdag aften.

kbh magasin

Fakta

Folkekøkken i Korsgadehallen

Korsgade 29, Kbh N

Hver onsdag klokken 17.30-19.30.

40,- for kødspisere, 35,- for vegetarer, 25,- for børn under 12 år.

Arrangeres af Blågården, der er Blågårds Plads-kvarterets kulturklynge bestående af Blågårdens Bibliotek, kulturhuset Støberiet og idrætshallen Korsgadehallen.

Følg med i menuen på Blågårdens Facebook.

På reposen i en græsklædt sportshal på Indre Nørrebro står sultne københavnere delt ud i store og små grupper og summer i hinandens selskab. Omkring tag-selv-bordene er den fineste køkultur under opsejling, og de glade gæster forsyner sig med hjemmelavet gryderet med kartoffelmos og salat.

magKBH er til folkekøkken i Korsgadehallen. En fast onsdag-succes, der siden starten for tre år siden har bespist bydelen med mere end 24.000 tallerkener sund og nærende aftensmad. Denne varme sensommeraften kommer knap 300 spisende forbi i løbet af et par timer, og der er mere end rigeligt til dem af de to solide og velsmagende retter – en for vegetarer (35,-) og en for kødspisere (40,-).

Børn leger, forældre snakker, og grupper af unge hænger ud. Stemningen er afslappet og nærmest hjemlig, altså bortset fra, at spisestuen er 3.500 m2 stor.

folkekoekken-2.jpgfolkekoekken-3.jpg

Nemt, godt, billigt og hyggeligt

”Det er en nem og hyggelig måde at mødes på, der er ikke nogen, der behøver købe ind eller vaske op – og så smager maden rigtig godt,” fortæller en far fra en af de mange børnefamilier, som sidder sammen og hygger.

Mange af gæsterne fortæller, at de gengangere, så noget tyder på, at fællesspisningen er vanedannende. En gruppe unge fyre har igen denne onsdag besluttet at mødes til folkekøkken:

”Det er primært for madens skyld, den kan vi altså ikke lave ligeså velsmagende eller billig,” fortæller de. Og ellers er de enige med faren fra før: ”Det er bare så nemt at mødes her”.

folkekoekken-7.jpgfolkekoekken-6.jpg

Tryghedsgruppe med vokseværk

Folkekøkkenet blev etableret efter en periode med skyderier og utryghed i bydelen, og siden har Lisbeth Bryhl, sammen med en god gruppe frivillige, arrangeret den ene folkekøkkenaften efter den anden, med et grundlæggende budskab om, at man ikke skal være bange for at bo på Nørrebro.

Arrangementet har over de sidste år fået vokseværk i en grad, så det tidligere i 2012 flyttede fra kulturhuset Støberiet til de mere rummelige rammer i Korsgadehallen. Her der bedre plads til både succesen og de legende børn.

Senest er folkekøkkenet gået i samarbejde med den lokale ungdomsklub Gadepuls, hvilket betyder at de unge giver en hjælpende hånd, både i køkkenet og i hallen, der hver onsdag fra 17.30 til 19.30 har plads til alle, der vil spise mad med de andre.

folkekoekken-5.jpgfolkekoekken-4.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Guide: Her er 7 gode bidder af Lorteøen, der vil få dig til at kalde den noget andet.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling