pixel

Banegravs-by lever igen

kbh magasin

Banegraven ved Vesterport ligger jo bare der og spilder værdifuld plads lige i det mest centrale København. Sådan lyder i hvert fald logikken bag de gennem årtier tilbagevendende visioner for overdækning og tilbygning af det aflange område – og nu hives idéen op af skuffen igen.

Partierne bag Københavns kommunebudget for 2016 har sat en million af til en forundersøgelse, der skal kortlægge mulighederne for, hvad det overhovedet kan lade sig gøre at bygge over banegraven.

Dermed står det endnu også helt åbent, om der skal satses på højhus-kontorer, kultur-byggeri, luksus-boliger eller måske en ny grøn park på de 20.000 kvadratmeter, der kan indvindes ved at overdække hullet i byen hele vejen fra Vesterport til H.C. Andersens Boulevard.

Sikkert er det dog, at det er et ganske kompliceret og dermed bekosteligt projekt, at bygge et nyt kvarter over togskinnerne. Drømme om at skifte banegraven ud med træer og legepladser kan derfor hurtigt blive slukket igen.

»Alt i alt bliver en overdækning meget dyr. Derfor bliver det næppe grønne byrum og cykelparkering, der vil blive tale om men højhuse som en bygherre kan tjene penge på,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell til City Avisen.

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling