pixel

Kartoffelrækker på Bella Centers parkeringsplads

Første etape af konferencegigantens helt eget boligkvarter står færdig i Ørestad.

bellarækkerne ørestad

Bella Center har altid ligget som en ø i et hav af parkeringspladser så langt øjet rækker. Men langs Ørestads Boulevard og metrohøjbanen er hegnene begyndt at forsvinde og den ene karré efter den anden ved at rejse sig helt tæt op af konferencegigantens haller.

Og på den anden side af centeret, langs Center Boulevard på kanten af Ørestad, står der nu 127 splinternye rækkehuse med skrå tage, hvor der før bare holdt biler, biler og flere biler.

Det er Bellarækkerne, en moderne fortolkning af det klassiske, tætliggende københavnerbyhus, som vi kender det fra Kartoffelrækkerne, Komponistkvarteret og Humleby.

Og så er det den første færdiggjorte – og allerede udsolgte – etape af hele det Bellakvarter, som Bella Centers ejere er ved at bygge rundt omkring sig selv.

Hvert hus i Bellarækkerne er på godt 120 kvadratmeter, har tre etager, sin egen lille have og sidder sammen med fire til ti andre huse i mindre rækker, der ligger forskudt af hinanden. Og som for variationens skyld er beklædt med forskellige farver og typer af teglsten.

Rækkerne er bundet sammen med et internt, bilfrit og børnefamilievenligt stisystem. Har lige langt til fælleden og metroen. Og, nå ja, så altså landets største konferencecenter og landets største hotel, Bella Sky, som nærmeste naboer.

Lille men væsentlig del

Bellarækkerne er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, som sammen med COBE også har udlagt den overordnede masterplan for hele Bellakvarter.

Ambitionen er et skabe et tæt og livligt byområde, der med Bella Center som midtpunkt og det skæve tvillingetårn Bella Sky som vartegn bliver endnu mere attraktivt som international konferencedestination. Hvor aktiviteter og events i centeret går i symbiose med livet i lokalmiljøet omkring det.

Derfor er der i alt planlagt hele 265.000 nybyggede etagemeter med boliger og erhverv på de tidligere parkerings- og logistikarealer. Hvor 5.000 nye beboere og mere end 7.500 arbejdspladser forventes i fremtidens gader og stræder med navne efter kvindelige forfattere fra ind- og udland – Bella Kvarter får blandt andet en Astrid Lindgrens Plads, en Virginia Woolfs Vej og en Dea Trier Mørchs Vej.

Bellarækkerne på vestsiden af Bella Center er med sine samlet 14.000 etagemeter dermed også den klart mindste etape, men væsentlig i bestræbelserne på at blande boligtyperne og boligformerne i Bellakvarter, hvor en femtedel af de 2.000 boliger skal være almene.

Fra rækkehuse til kontortårne

Næste etape er Karrékvarteret, der er i fuld gang mod syd og øst om centeret langs C. F. Møllers Allé og Ørestads Boulevard. Hvor afsættet er den klassiske københavnerkarré med åbne grønne gårde, og hvor de første lejlighedsbeboere også netop er flyttet ind.

Dernæst gælder det så tredje etape Bella Business i den nordlige ende helt op til Vejlands Allé. Et internationalt orienteret business district med 130.000 etagemeter til kontorer og erhverv i blandt andet et par højhuse.

Investeringen i hele Bellakvarter på anslået 7 mia. kroner kommer fra Solstra Capital, der er storaktionær i BC Hospitality Group, som foruden Bella Center og Bella Sky driver Forum og hotellerne Marriott og Crowne Plaza.

Da BC Hospitality Group i forvejen ejer hele området omkring Bella Center, er Bellakvarter det eneste delområde i Ørestad, som ikke er omfattet af Ørestadsloven og dermed ikke udvikles af selskabet By & Havn.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling