pixel

Sådan vil nyt højhus ved Amager Fælled se ud

Først skulle det være højt, så blev det skaleret ned. Nye visualiseringer viser, hvordan boligtårn i Ørestad endeligt vil tage sig ud. Og det er stadig højt.

bella højhus orestad

 

I Ørestad er et nyt højhus udset til at blive vartegn for det nye Bellakvarter omkring Bellacenter.

Huset har været et par runder omkring tegnebordet inden det seneste udspil, hvor Cobe og Vilhelm Lauritzen Arkitekters tårn er landet på 60 meters højde fordelt på 19 etager.

Højhuset på hjørnet af Vejlands Allé og Ørestads Boulevard skulle ellers oprindeligt have raget 75 meter op over Amager Fælled, men måtte forkortes med 13 meter, da det viste sig, at det ville komme i clinch med indflyvningen til Københavns Lufthavn.

First mover tårn

Med de nye tegninger er højhuset altså kommet helt ned på 60 meter, og selvom tårnet dermed hverken er blandt de første eller de største i området — Bella Sky, Copenhagen Towers og Ferring domicilet er alle højere — kan tårnet alligevel kalde sig first mover. Det er nemlig det første højhus i Ørestad, der udelukkende skal rumme boliger.

Det nye tårn bygges op af otte, let forskudte bygningslementer, der er sat sammen i et hvidt gitter om rå betonelementer.

Nederst omkranses tårnet af en base af karrébebyggelse i mørke mursten, der går op til 5. sal.

Lejlighederne i murstenskarreen skal følge arkitekterne  minde om ‘town houses’, og får alle egen altan eller terrasse på taget eller i gården.

Oppe i tårnet får lejlighederne derimod altaner hele vejen rundt i forskellig dybde.

Tårnets beboere vil således altid kunne gå udenfor — uanset hvilket værelse, de befinder sig i — og få et vue udover Ørestad, Amager Fælled og Københavns tårne.

Allerøverst i tårnet kommer en penthouselejlighed i to etager, der vil få frit udsyn over Amager Fælled.

Stormfulde højder?

Ørestad har ofte fået kritik for at være gold og forblæst, og man kunne tænke, at ophold på de øverste altaner vil være en vindomsust fornøjelse.

Det har arkitekterne forsøgt at tage højde for ved at lave en forskelligartet facade med en rillet overflade og altansider af glas.

Det skal bryde vindens hastighed, så der både kommer mere ro på altanerne og mindre blæst omkring bygningens base.

Man vil få intet mindre end et "indbydende og roligt udemiljø i og omkring bygningen," fortæller den projektledende arkitekt fra Vilhelm Lauritzen.

Den nye bygning kommer i alt til at rumme 199 boliger med mange forskellige lejlighedstyper, der kan lægge lokaler til både familier, singler, ældre og yngre.

Byggeriet kommer dermed til at indeholde en lille tiendedel af Bellakvartes i alt 2.000 nye boliger og forventes at stå færdigt i efteråret 2022.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Arbejdet med den nye 'Kronløbsøen' i Nordhavn skrider frem og nu er øens første broforbindelse etableret — dog endnu uden vand under.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling