pixel

Transformation af Valby-kvarter fortsætter

Endnu et boligbyggeri i fornyet kvarter omkring Ny Ellebjerg vil til næste år byde på 56 lejligheder og en ny byplads.

Boligbyggeri trekroner valby

 

Trekronergade i Valby har traditionelt lagt gadenavn til alt fra plademekanikere og en gammel krostue til en strømpefabrik og et lædergarveri.

Den sydlige del af gaden har ikke glimret ved sin beliggenhed tæt ved jernbanen og den trafikkerede Ellebjergvej. Men det er ved at ændre sig.

Til marts 2021 står endnu en karrébygning med 56 nye lejeboliger klar til indflytning i kvarteret omkring Ny Ellebjerg Station, som er i en rivende udvikling.

Flytter du ind i en af de nye lejligheder ved krydset Trekronergade / Carl Jacobsens Vej — og tæt på de mange villaer i 'Forfatterkvarteret' — bliver det ikke med en pladesmed som genbo.

Uden for døren finder man i dag i stedet økologisk brød hos den lokale Emmerys og mange flere lignende, moderne karrébebygninger.

Ny plads

Det nye byggeri er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og karréen er opført med rødbrune mursten og store glaspartier i opgangene, som vender ud mod en grøn gårdhave i karéens midte.

Facaderne har små fremspring der skal skabe mere udsyn fra lejlighederne og en mere varieret væg mod byrummet.

Stueetagen mod gaden er forbeholdt butikker, og da byggeriet er trukket lidt tilbage fra gadekrydset opstår en lille byplads med nyplantede træer foran den nye ejendom.

Her skal de lokale både kunne mødes med hinanden og gøre deres indkøb — også hos Emmerys lige ovre på den anden side af gaden.

 

Alle de nye boliger har altan eller terrasse, og priserne starter ved 10.595 kr. for en 2-værelses. De største lejligheder rummer 178 m2 fordelt på seks værelser.

De fremtidige beboere kan om nogle få år finde sig selv midt i lidt af et københavnsk knudepunkt.

Ny Ellebjerg Station er nemlig udset til at blive Danmarks næststørste omstigningsstation — kun overgået af Københavns Hovedbanegård. Og med planerne om at udbygge stationen for mere end en kvart milliard kroner følger også planer om at bygge videre på kvarteret omkring stationen.

 

 

 

 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling