pixel

Brønshøj og Refshaleøen er næste metro-mål

Også blinde pletter som byens hospitaler og Indre Nørrebro er udset til at komme med på metronettet.

københavns metro perron

Københavnerne får 24 nye prikker på metrorutekortet den kommende håndfuld år, men ifølge trafikprognoserne er det slet ikke nok til at dække byens behov ud i fremtiden.

Og derfor står en ny metrolinje mellem Brønshøj og Refshaleøen nu øverst på ønskeseddelen hos Københavns Kommunes politikere.

I 2030'erne vil sådan en udvidelse af undergrundsnettet kunne styrke tilgængeligheden til hidtil oversete Brønshøj og Nordvest i den ene ende af byen og samtidig understøtte udviklingen i de nye byområder på Nordøstamager og Refshaleøen i den anden ende.

Lige så væsenligt kan ruten aflaste de eksisterende travle metrolinjer under havnen og undervejs lægges forbi både Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital, to af Hovedstadens største arbejdspladser.

Kommunens nyeste oplæg til en linje M6 går via Københavns Hovedbanegård og er 16 kilometer lang med følgende potentielle stationer:  Brønshøj Torv – Bispebjerg Hospital – Skjolds Plads (med mulighed for at skifte til M3) – Nørre Campus – Rigshospitalet – Indre Nørrebro – Forum (skift til M1 og M2) – Hovedbanen (skift til M3) – Islands Brygge (skift til M1) – Amagerbro (skift til M2) – Prags Boulevard – Kløverparken – Refshaleøen.

Prisen forventes af lande mellem 30-40 millarder kroner, og derfor har byens styre også et par langt billigere alternativer med i de kommende års undersøgelser og overvejelser: En letbane eller en BRT (bus i eget vejspor) på stykket mellem Brønshøj og Hovedbanegården.

En beslutning om metro-fremtiden forventes i 2019, samme år som Cityringen (M3) åbner. Nordhavnslinjen (første del af M4) følger i 2020 og Sydhavnslinjen (resten af M4) i 2023.

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling