pixel

Byens nye Venedig

Når københavnerne i fremtiden kan strække benene i Sluseholmens nabokvarter, står den ud over Amsterdam-stemning på et strejf af Venedig og soltrapper.

kbh magasin

Fakta

Sluseholmen Syd
Efter planen går byggeriet på Louis Poulsen-grunden i gang i år.

Det er Gröning Arkitekter der med udgangspunkt i Sjoerd Soeters plan for Sydhavnen har udviklet boligområdet der får ca. 400 boliger.

Det er boligudviklingsselskabet Nordicom der ejer den 37.000 m2 store grund.

Vi skal ikke mange årtier tilbage før Københavns Havn blev opfattet som tung dødvægt der lå som en Berlinmur mellem Amager og byen. Med kanaludviklingen i Sydhavnen er vandet dog i den grad ved at vende tilbage til københavnerne.

Næste skridt på vejen bliver udviklingen af tre holme i det gamle industrikvarter i Sluseholmen Syd, også kendt som Louis Poulsen-grunden. Som navnet indikerer, var grunden tidligere produktionsområde for de verdensberømte lamper, men om alt går efter planen, bliver første spadestik til det nye boligområde taget i år.

Goddag til soltrappen

Det er Gröning Arkitekter der har udviklet det nye område med udgangspunkt i den hollandske stjernearkitekt Sjoerd Soeters overordnede plan for Sydhavnen. Og kanalbyggerier er langt fra ukendt land for Gröning Arkitekter der står bag boligholmene Fyrholm og Lindholm.

”I forhold til Soeters vision, som er stram og stærkt inspireret af Amsterdam, prøver vi at tilføje lidt mere variation, små pladser og soltrapper der leder folk lige ned til vandet. Et strejf af Venedig,” siger arkitekt Claus Gröning.

Han har svært ved at skjule sin begejstring over kanaludviklingen i Sydhavnen der, når hele havnefronten fra Fisketorvet til Sluseholmen Syd er udviklet, vil give København en sammenhængende kanalby på størrelse med Vesterbro.

Hvor beboere i nyere bydele som Havnestad og Ørestad stadig skal kigge langt efter butikker og restauranter, er det dikteret i lokalplanen for Sluseholmen Syd at en del af stuearealet skal være forbeholdt erhverv. Til gengæld må beboerne vinke farvel til engrossupermarkedet Metro der i dag ligger på Louis Poulsen-grunden. Den blå kasse forventes som en del af planen at rykke om på den anden side af Sjællandsbroen.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Helt derude hvor Sydhavnen ender har København fået et styks kanalby der skiftevis præmieres og skældes ud. Smukt, men kedeligt, siger rygtet. KBH drog en vintereftermiddag til Sluseholmen for at få selvsyn, og oplevede både håndfodrede svaner og afvisende cigarrør.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling