pixel

Carlsberg brygger ny station

Når de sidste detaljer er faldet på plads, får hovedstaden endnu en ny toptunet S-togsstation. Sig farvel til Enghave og goddag til Carlsberg.

kbh magasin

Fakta

Carlsberg Station
Staten har bevilliget 90 mio. kr. til ­stationen, mens Carlsberg selv betaler ­de sidste 45 mio. kr.

Stationen skal efter planen stå klar i 2014

Stationens navn ligger endnu ikke fast, men indtil videre arbejdes med Carlsberg Station.

Det bliver sandsynligvis en kort liste hvis nogen skulle få lyst til at lave en underskriftsindsamling mod ombygningen af Enghave Station. For den nedslidte station fra 1911 har efterhånden en del fællestræk med et utømt askebæger. Og det passer ikke ind i billedet hos fremtidens nabo, den nye Carlsbergbydel.

Derfor har tegnestuen Entasis, der står bag den nye bydel, i samarbejde med DSB’s arkitekter stoppet visionerne for en ny station ind i deres billedbehandlingsprogram. Det har fået stationen til at flytte sig nogle meter mod Valby. Men der er nu ikke tale om en programmeringsfejl. Det er nemlig helt i tråd med den overordnede plan for området at lægge den nye station ved den forgangne Station Hof ved tappehallen som indtil 1985 var Carlsbergs egen godsbanegård.

Ny infrastruktur

Med den nye S-togsstation får Carlsberg derfor alligevel opfyldt deres ønske om en spritny station til at servicere bydelens beboere. Et ønske der ellers så ud til at blive afsporet da kommunen tidligere sagde nej til at placere en metrostation i bydelen.

Helt konkret vil to store plateauer bliver bygget ud over skinner og perron, så der oppe på gadeplan opstår en helt ny plads. Det baner vej for en ny cykelsti der vil forbinde Sønder Boulevard med Valby langs baneterrænet.

I forbindelse med stationen bliver der også bygget en ny vejbro over baneterrænet som skal lede bilerne fra Vigerslev Allé og ind i den nye bydel. Det sker lige lukt gennem den gamle og fredede tappehalsbygning, som i forvejen har et indre vejnet af udtjente gaffeltruckbaner. I øvrigt samme sted hvor Egon Olsen i sin tid fik sporafledt det meste af politikorpset.

KBH_0210_014.jpg

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling