pixel

Carlsbergs brosten asfalteres

kbh magasin

Brosten er kønne at se på men uskønne at køre på, og snart vinder praktikken over romantikken på et Københavns mest fotogene vejstykker: Opkørslen til Elefantporten på Carlsberg.

Den brostensbelagte strækning af Ny Carlsberg Vej skal asfalteres for at leve op til sin fremtid som en af hovedindfaldsvejene til Carlsberg Byen, de kommende årtiers store transformation af området fra bryggeri til boligkvarter.

Naboerne i Humleby vil beholde den bumlende belægning, men har ikke haft held med at overbevise hverken udviklingsselskabet eller kommunen om brostenenes herlighedsværdi. Derfor forsøger husejerforeningen i de karakteristiske rækkehuse som sidste udvej at få Kulturstyrelsen til at frede hele brostensgaden – det sidste stykke mellem Dipylonporten og Elefantporten er i forvejen fredet sammen med portene.

Læs mere i Frederiksberg Bladet

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling