pixel

København som malebog

Sæt kolorit på byens bygninger og vartegn i en ny københavner-malebog – for voksne.

vi tegner københavn stine reintoft

Fakta

'Quiet Please – Vi Tegner København'

En malebog for voksne af Stine Reintoft.

40 sider med illustrationer fra København.

80 kroner hos udgiveren Saxo.com eller 89 kroner hos udvalgte boghandlere som Arnold Busck i Købmagergade, Politikens boghal og Statens Museum for Kunst.

Finder du Ny Nørreport for bleg eller Christiansborg lidt for dunkel, så kan du i en malebog fuld af Københavns nye og gamle arkitektur selv male byen rød – eller hvilken kombination af regnbuens farver, du nu foretrækker.

Det er illustratoren Stine Reintoft, der i sin karakteristiske, lidt skæve streg har gjort Hovedstaden klar til at blive farvelagt. Til 'Quiet Please – Vi tegner København' har hun blandt sine egne favoritsteder i fødebyen udvalgt i alt 40 sort/hvide stykker København.

Mellem motiverne er både de klassiske som Amalienborg, de nymodens som Torvehallerne, de lokale kæledækker som Dronning Louises Bro og tegnerens mere personlige nedslag som barndomsgaden Gammelmønt.

 

Det' (også) for voksne

Selvom København som malebog er en oplagt vej til at indoktrinere den normalt mindreårige målgruppe i københavnerånden, så er 'Quiet Please – Vi tegner' faktisk en malebogsserie udviklet til voksne.

Som del af mindfulness-bølgen er voksenmalebøger nemlig blevet en populær metode til at koble helt af i den travle hverdag og bare fordybe sig i farveblyanternes udfyldning af mønstre og former. Stine Reintoft var blandt de første herhjemme til at introducere genren, og København-udgaven er nu den femte malebog i hendes serie udgivet af web-boghandleren Saxo.com.

Den næste bliver med motiver fra Paris, hvor Stine Reintoft i foråret har fået bevilget en måneds ophold i Statens legatbolig.

Får du nu smag for københavner-malebøger, til dig selv eller nogle små størrelser du kender, kan Magasinet KBH også anbefale den gratis Christianshavn-malebog, som Christianshavns Lokalhistoriske Forening & Arkiv udgav sidste år.

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling