pixel

Sov på hylder i Vesterbros gamle Westmarket

Hollandsk hotelkoncept breder sig til udlandet — første stop er København

CityHub Copenhagen

Hostels med sovesale er normalt ikke ret sjove at opholde sig på i flere dage. Der bliver snorket og pruttet om natten, og der lugter tit lidt skidt.

Men at leje sig ind på sit eget hotelværelse kan være en bekostelig affære. Ikke mindst hvis man er ung rejsende i en af Europas metropoler — som nu f.eks. København.

Det kun fire år gamle hollandske firma CityHub forsøger at løse problemet med et koncept, der skifter det traditionelle hotelværelse ud med en slags skabshylde, man kan sove på.

Og efter to succesfulde åbninger i Amsterdam og Rotterdam har firmaet valgt det nu lukkede Westmarket på Vesterbrogade som sin næste lokalitet. 

Westmarket åbnede som en ambitiøs Streetfood-arkade i 2016, men lukkede allerede den sidste madbod to år senere — i august 2018. Kunderne kom simpelthen ikke. 

Egen dør og seng

CityHubs koncept leder tankerne hen på de pod hotels, som oprindeligt blev rullet ud i Japan tilbage i starten af 80'erne. Her kravler man ind i en ganske lille kasse på størrelse med en enkeltmandsseng og med en "loftshøjde" på måske 80 centimeter.

Et CityHub hotel er til sammenligning luksuriøst. Her får man sin helt egen dør og en dobbeltseng — og man kan stå op på de ret få kvadratcentimer der ikke er optaget af sengen. Og dét er dét.

Ikke just D'Angleterre, men til gengæld er prisen relativt lav, og man har adgang til fællesområdet, hvor man kan møde andre rejsende. Badeværelserne er også fælles, men der er selvfølgelig gratis wi-fi, hvilket for de fleste millenials er betydeligt vigtigere end at kunne lave bummelum mellem egne vægge. 

Hvorfor blev lige København valgt som første stop i den lille kædes internationale ekspansion?

Pieter van Tilburg — en af de unge, hollandske bagmænd — siger, at København er kendt som en af de "sundeste og gladeste" byer i verden, og at den med sit ry for at være en pionér på designfronten passer perfekt med firmaets brand.

At sovehylderne bliver installeret netop på denne plet i København skyldes, at "hipster Vesterbro bringer værdi til unge rejsende". Det siger Toke Clausen fra det danske ejendomsfirma NREP, der ejer og udlejer det gamle Westmarket.  

Cityringen har også spillet ind. Det nye hotel ligger få hundrede meter fra både Enghave og Frederiksberg Allé Station.

De kommende måneder skal der bygges om i Toves Passage, som er det officielle navn på den 225 meter lange gang mellem Vesterbrogade og Matthæusgade. Man kan forventeligt lirke sig på plads i dobbeltsengene fra næste sommer.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling