pixel

Nyt hotelkoncept åbner på Vesterbro

Coronaen har lagt en dæmper på turismen i København, men ikke på CityHub der åbner 215 nye sovekupéer på Vesterbro.

CityHub Copenhagens kabiner

CityHub Copenhagen er navnet på et nyt hotel, der åbner på Vesterbro den 8. oktober efter en større ombygning igangsat for et lille år siden.

Sovepladserne i det nye koncept er — mildest talt — minimalistiske. Man åbner en kabine og finder det eneste nødvendige for at kunne overnatte: en seng.

Der er dog også blevet plads til et lille møbel, hvor der kan være en smule tøj og et par sko, og som gæst kan man via en app på sin telefon styre musik, lysstyrke og -farver inde i kabinen.

Konceptet minder om de japanske pod hotels, hvor man kravler ind i en lille kasse for at overnatte. Men hos CityHub Copenhagen — der er den første udenlandske afstikker for et hollandsk hotelkoncept — er der ikke helt så trangt. Man kan stå op i sin kabine, som også rummer en hel dobbeltseng.

Livet i CityHub leves dog især ude i fællesområderne, hvor der er blevet plads til både spisemuligheder, loungearealer, sauna og store, fælles badeværelser.

Den københavnske udgave er designet af Werk Arkitekter sammen med indretningsspecialisterne hos Spacon & X.

Nej til detailhandel og food market

Toves Passage er det formelle navn på den 225 meter lange gang, der strækker sig fra Vesterbrogade til Matthæusgade — og det er her, at CityHub nu slår dørene op.

Arkadens længde skaber et dunkelt rum, fordi vinduerne primært befinder sig i de to ender.

Mørket — og rummets atypiske form — gjorde, at hverken detailhandel eller senere madmarkedet WestMarket kunne fungere i lokalerne. Kunderne blev væk.

Og hvad gør man så? Man tænker ud af boksen og omdanner arealet til et ungdommeligt hotel med kabiner, hvor vinduer slet ikke er en del af konceptet.

Det er ejendomsudviklerne fra NREP, som har købt passagen og har lejet den ud til den lille, hollandske hotelkæde, der allerede har to afdelinger i henholdsvis Amsterdam og Rotterdam.

Investeringschef hos NREP, Toke Clausen, siger om lokaliteten i Toves Passage:

»Den mørke dybde kunne ikke fungere for detailhandel og streetfood, men vi forstod, at den ville være ideel til CityHubs idé med de såkaldte hubs eller kupéer samt et loungeareal og forskellige fællesfaciliteter.«

Thomas Kock, der er grundlægger af Werk Arkitekter, er enig:

»At vende en yderst vanskelig og mangeårig udfordring til et nyt potentiale er en sand fornøjelse. Og så glæder det mig, at fællesskabet er prioriteret højt — det er godt for de rejsende og ikke mindst for byen.«

Én overnatning i dobbeltseng på CityHub koster p.t. omkring 475 kroner — uden morgenmad.   

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling