pixel

Cykelbro som ny byport

En bro over Folehaven skal fra 2019 markere indkørslen til København.

bro over folehaven

København er verdenskendt for sine velplacerede små cykelbroer, som Åbuen over Åboulevarden og Cykelslangen rundt om Fisketorvet,  og nu er der et nyt medlem af familien på vej med potentiale til at blive en ikonisk indkørsel til byen.

Broen skal nemlig skabe en tryg overgang for tohjulede og gående over trafiktunge Folehaven i det alleryderste Valby – som en byport lige dér, hvor Holbækmotorvejen stopper.

Kort
Cykelbro over Folehaven
Det er i dag et farligt kryds med flere ulykker på samvittigheden, som børn og voksne er tvunget til at krydse for at komme mellem de to dele af Vigerslevparken på hver side af motorvejstilkørslen. Det grønne bælte fra Valbyparken til Damhussøen indgår i det grønne cykelrutenet på kryds og tværs af Hovedstaden, og det forventes at op mod 4.000 cyklister foruden fodgængere fra slentre-tempo til jogging-fart vil smutte over byports-broen dagligt.

Folehave-broen er ligesom Åbuen tegnet af Dissing+Weitling, og prislappen lyder på 42 mio. kroner, efter at Fredningsnævnet har bestemt, at broen skal opføres fritstående og ikke på en jordvold. Det er dobbelt så dyrt som oprindeligt afsat – hvilket var meget tæt på at koste broen livet. Men politikerne i Københavns Kommune har på et hængende hår fundet de ekstra penge fra en opgivet cykeltunnel under jernbanen ved Mimersparken på Nørrebro.

Det er derfor nu planen at starte byggeriet i 2017 og åbne byporten over Folehaven i 2019.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Indre By
Den ligner allerede en succes, inden den åbner officielt den 14. august, men forude kan ligge et opgør mellem biler og cykler i området omkring Lille Langebro.
  • Byens Rum
  • Valby
Ny bro gennem bygning skal være både vartegn og knytte to nye områder sammen

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.