pixel

Cykelbro som ny byport

En bro over Folehaven skal fra 2019 markere indkørslen til København.

bro over folehaven

København er verdenskendt for sine velplacerede små cykelbroer, som Åbuen over Åboulevarden og Cykelslangen rundt om Fisketorvet,  og nu er der et nyt medlem af familien på vej med potentiale til at blive en ikonisk indkørsel til byen.

Broen skal nemlig skabe en tryg overgang for tohjulede og gående over trafiktunge Folehaven i det alleryderste Valby – som en byport lige dér, hvor Holbækmotorvejen stopper.

Kort
Cykelbro over Folehaven
Det er i dag et farligt kryds med flere ulykker på samvittigheden, som børn og voksne er tvunget til at krydse for at komme mellem de to dele af Vigerslevparken på hver side af motorvejstilkørslen. Det grønne bælte fra Valbyparken til Damhussøen indgår i det grønne cykelrutenet på kryds og tværs af Hovedstaden, og det forventes at op mod 4.000 cyklister foruden fodgængere fra slentre-tempo til jogging-fart vil smutte over byports-broen dagligt.

Folehave-broen er ligesom Åbuen tegnet af Dissing+Weitling, og prislappen lyder på 42 mio. kroner, efter at Fredningsnævnet har bestemt, at broen skal opføres fritstående og ikke på en jordvold. Det er dobbelt så dyrt som oprindeligt afsat – hvilket var meget tæt på at koste broen livet. Men politikerne i Københavns Kommune har på et hængende hår fundet de ekstra penge fra en opgivet cykeltunnel under jernbanen ved Mimersparken på Nørrebro.

Det er derfor nu planen at starte byggeriet i 2017 og åbne byporten over Folehaven i 2019.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Indre By
Vand siver ned i broens konstruktion og nedbryder betonen. Estimat lyder, at det vil koste skatteyderne mere end 400 millioner over de næste ti år at holde Langebro i funktion.
  • Byens Rum
  • Valby
Den nye cykelbro, der som en byport markerer indkørslen til København, åbner i foråret.

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Sydhavn
To metrostationer, en ny folkeskole og et nyt boligområde skal bidrage til at binde det 'nye' og det 'gamle' Sydhavn bedre sammen. På Stejlepladsen er et nyt boligområde på vej.