Det allerbedste bylandskab ligger i Nordvest

Arkitekttegnet klippeside foran biblioteket på Rentemestervej vinder danmarksmesterskabet i grønne byrum.

bibliotekspladsem nordvest

På hjørnet af Tomgårdsvej og Rentemestervej står et lokalbibliotek og ligner en stor, gylden bogstak, og for det har det gennem årene hevet mange fine arkitekturpriser til 2400 NV med det ellers så rustikke omdømme.

Kort
Bibliotekspladsen

Nu kan den bevoksede forplads omkring bygningen også være med i klubben, for Bibliotekspladsen har vundet den største nationale hæder indenfor landskabsarkitektur, Dansk Landskabspris 2017.

Det skrånende bylandskab åbnede ganske vist helt tilbage i sommeren 2014, tre år efter Nordvests bibliotek og kulturhus med det enkle og noget højtråbende navn BIBLIOTEKET. Men med i feltet til årets pris var landskabsprojekter fra perioden 2012-17.

Juryen skamroser Bibliotekspladsen for på fineste vis at være et multifunktionelt byrum, der både rummer opholdsmuligheder og aktivitetsområder. For at åbne sig mod omgivelserne og være inkluderende, og ikke afgrænsende, som man ellers kunne risikere ved en plads i et så trafikeret kryds. Og for at fremstå med stor frodighed og altid være befolket, trods den hårde lokation.

Bibliotekspladsen er udviklet for Københavns Kommune af landskabsarkitekterne fra Schønherr, Cobe og Transform – det samme team, som stod bag selve bogstaksbiblioteket.

Dansk Landskabspris uddeles i samarbejde mellem organisationerne Park- og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter. Efter en uddelingspause i 2016 er Bibliotekspladsen den 8. modtager af hæderen siden 2009.

Se meget mere om Bibliotekspladsen på Magasinet KBH

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Indre By
En vold forsvandt og gjorde plads til Københavns nye centrum, der blev mindre og mindre grøn gennem årene, men som i 2019 genåbner med egen metrostation — og nye træer
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.