pixel

Energi-bjerg med skiløjper

Fra 2016 kan du køre slalom året rundt kun fire km fra Rådhuspladsen. Ned af byens nye forbrændingsanlæg!

kbh magasin

Fakta

Ny Amagerforbrænding/Amager Bakke

Skal erstatte det eksisterende 40-år gamle værk på Kraftværksvej fra 2016. Første spadestik forventes i 2012.

Forventes at koste 3,5 milliarder kroner, som skal hentes ind på værkets drift.

Udtænkt af teamet Bjarke Ingels Group, Realities United, Adams Kara Taylor, Topotek 1 & Man made land.

Hvad der med største selvfølgelighed kunne være blevet blot en firkantet kolos af et affaldsanlæg, er i stedet endt med også at skulle være 31.000 m2 skiterræn, der giver københavnerne mulighed for at spænde skiene uanset om det er jul eller juli.

Det er Bjarke Ingels-tegnestuen BIG, der har tegnet fremtidens ny Amagerforbrænding, Amager Bakke, der skal afløse det gamle kraftværk i 2016.

lille_amagerforbraending_arkitekt_vinder3.jpeg

Udover løjper af kunststof, som gør det muligt at stå på ski året rundt, vil københavnerne kunne gå tur, cykle og holde picnic op og ned af siderne af mastodonten, samt få et formidabelt vue over København fra forbrændingens udkigspost med 360-graders panorama-restaurant, der troner 100 meter over jorden.

Med sin grønne facade af integrerede plantekasser skal bygningen på afstand ligne et grønt bjerg med en sneklædt bjergtop.

Inden i det kommende vartegn vil højteknologi på miljøvenligst mulige måde brænde byens affald af, sende den resulterende varme og energi tilbage - og markere det med alternative røgsignaler.

Den reducerede CO2-udledning vil nemlig ske gennem en skorsten, der efter planen skal udstyres med en generator for enden, der samler røgen og blæser den ud som gigantiske røgringe over byen.

Hvor mange af de fantasifulde visioner, der reelt er lade sig gørlige, skal klarlægges under det kommende udbud af gigaprojektet. Men KBH krydser fingre og er allerede på vej ud efter nye skistøvler.

nyamagerforbraending4.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling