pixel

Kold skulder til Amager Bakke

kbh magasin

Et kolossalt forbrændingsanlæg forklædt som folkelig skibakke ser ud til at blive det næste københavnske prestigeprojekt i mega-klassen, der aldrig bliver til noget.

Som ventet har politikerne i Københavns Kommune givet visionerne om Amager Bakke en kold skulder, ved på ubestemt tid at udsætte beslutningen om en lånegaranti til byggeriet. Og så rækker det ikke, at de øvrige kautionister Dragør, Tårnby, Frederiksberg og Hvidovre kommuner allerede har vendt tommelfingeren op.

København vil hellere have et mindre anlæg til erstatning for Amagerforbrændingen, hvis godkendelse udløber i 2015. Og samtidig satse på mere miljøvenlige metoder til håndtering af sit skrald, end at sætte ild til det.

”Vi sætter handling bag vores vision om et CO2-neutralt København og en by, der går foran med miljørigtige løsninger. Det kræver konsekvente beslutninger, blandt andet når det handler om, hvad vi gør ved vores affald flere generationer ud i fremtiden,” udtaler teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) i en pressemeddelelse.

Ydersiden af den knap 100 meter høje Amager Bakke er udtænkt af drømmefabrikken Bjarke Ingels Group (BIG), og inkluderer kunstige helårs-skiløjper, panorama-restaurant og kække røgsignaler.

Se mere om Amager Bakke på mKBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling