pixel

Amager Bakke lever

kbh magasin

Måske får København alligevel et nyt vartegn i Amager Bakke – et kæmpe forbrændingsanlæg forklædt som skibakke få kilometer fra Rådhuspladsen.

Københavns Kommune har fået sine krav igennem og derfor tilbagetrukket sit veto mod til at bygge en ny kolos til erstatning for Amagerforbrændingen.

Afløseren får navnet Amager Ressourcecenter, og det ligger fast, at det 90 meter høje bygningsbjerg skal kunne bestiges og bruges af offentligheden.

Nu skal det så afgøres, om det både er teknisk og ikke mindst økonomisk muligt, at det også kan blive efter stjerne-tegnestuen BIG's visioner om Amager Bakke, der tæller kunstige helårs-skiløjper, panorama-restaurant og kække røgsignaler.

Læs mere om genoplivningen hos Politiken

Se mere om Amager Bakke på magKBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling