pixel

Amager Skibakke på vippen

kbh magasin

Klimahensyn er kommet på tværs af visionerne om Amager Bakke, et kæmpe forbrændingsanlæg forklædt som skibakke få kilometer fra det centrale København.

Et flertal af kommunens politikere vil nemlig ikke stille den nødvendige lånegaranti på fire mia. skattekroner, fordi en udvidelse af Amagerforbrænding også betyder en udvidelse af den CO2-udledende afbrænding af affald. Og binder byen til at sætte ild til affaldet i for mange år ud i fremtiden.

Planerne om Amager Bakke er udtænkt af drømmefabrikken Bjarke Ingels Group (BIG), og inkluderer kunstige helårs-skiløjper, panorama-restaurant og kække røgsignaler.

Læs mere om opbremsningen hos Politiken

Se mere om Amager Bakke på mKBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling