pixel

Rødtonet business på Nelson Mandelas Allé

En stribe kantede kontorpakhuse bringer arbejdspladser og handelsliv til Enghave Brygge.

kanalhuset fra kanalen

På Enghave Brygge i Sydhavn er udviklingen fra udtjent havneindustri til nymodens kanalby blevet synonym med den række af boligøer, der bygges langs bryggen og ud i havneløbet med op til 10 etager høje lejlighedskarréer.

Efterhånden som de første kunstige småholme foran H.C. Ørstedsværket bliver realiseret og beboet, begynder opmærksomheden nu også at samle sig om arealerne i anden række til vandet, hvor nybyggeriet er udset til at rumme kontorarbejdspladser og butiksliv.

Helt central bliver Engholmene Business Center med samlet 47.000 etagemeter kontorer, hotel og butikker fordelt på fire forskellige bygninger langs kvarterets kommende hovedgade Nelson Mandelas Allé – alle gader, pladser og parker på fremtidens Enghave Brygge opkaldes efter en modtager af Nobels Fredspris.

Engholmene Business Center udvikles som flerbrugerkontorhuse med stor p-kælder og fælles mødecenter og kantine på 1. sal, mens der blandt andet åbner caféer og to supermarkeder i stueetagen.

Tre af de fire businessbygninger er tegnet af Cobe, en af Københavns hotteste tegnestuer, der ellers hidtil kun er gået i land i Sydhavnen med den meget lange bænk over Alfred Nobels Bro mellem Enghave Brygge og Teglholmen.

Først og størst kommer Kanalhuset, efterfulgt af Rohuset og B3 på flankerne. Alle i rødlige farver og med robuste, sammensatte former direkte inspireret af H.C. Ørstedsværket. Også indvendigt skal designet af storrumskontorer og hotelværelser trække tråde tilbage til det historiske havnemiljø og klassiske pakhusbygninger med et råt og industrielt look.

Åbner før metroen

Engholmene Business Center er som navnet antyder en del af det overordnede projekt Engholmene, som dækker det meste af den nordlige del af Enghave Brygge tættest ind mod byen – herunder de første seks af de i alt 11 planlagte boligøer hele vejen rundt om H.C. Ørstedsværket.

De røde kontorpakhuse deler dermed nyudgravet kanal med Sivholm, en "privat" ø med luksus-rækkehuse til en startpris på 10.000.000 kroner.

Bag Engholmene med både erhvervsbygningerne og samlet godt 1.000 boliger står udvikleren NPV med blandt andet pensionsmilliarder fra PKA i ryggen.

NPV's boligøer forventes færdige i 2021 efterfulgt af business-centeret senest i 2024, i tide til at Enghave Brygge kobles på Sydhavnsmetroen.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Der måtte rykkes lidt rundt på karréerne for at skabe areal til en kommende metroforplads. Men nu kan udviklingen af Sydhavns 'missing link' komme i gang.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling