pixel

Experimentarium i City to år mere

Smutvejen over Inderhavnsbroen klar i sommerhalvåret.

Magasinet KBH

Oprindeligt var forventningen, at tilbageflytningen skulle ske et års tid tidligere, men københavnerne får fornøjelsen af at have byens største indendørs legeplads tæt på centrum helt frem til slutningen af 2016.

Experimentarium åbnede i en af Tuborgs gamle tappehaller i Hellerup i 1991 og har siden haft besøg af mere end 8 millioner gæster — svarende til cirka 1.000 mennesker hver eneste dag.

Succesen har været så stor, at de gamle haller i Hellerup blev for små til at huse de mange skoleklasser, børnefamilier og shows med alt fra gigantiske sæbebobler til latex-iklædte hjernedissektioner.

Derfor har Experimentarium City for tiden til huse på Papirøen lige over for Skuespilhuset, mens bygningerne i Hellerup gennemgår en omfattende ombygning.

En del af den ombygning består af, at Eksperimentarium skal have to ekstra etager oven på sig, og det arbejde kræver, at mere end 1.000 pæle rammes i jorden, så undergrunden kan bære de mange ekstra tons.

Og da arbejdet med pælene har vist sig lidt mere omfattende end først vurderet, regner Experimenarium nu med, at man bliver på Papirøen frem til slutningen af 2016.

Ø uden bro

Også på Experimentarium venter man derfor utålmodigt på den nye, og meget forsinkede, inderhavnsbro der skal gøre det en hel del lettere at komme fra Indre By over havnen til Papirøen. Besøgstallet i København K har været lavere end det var i Hellerup, og Papirøens lidt afsides beliggenhed rent transportmæssigt har nok spillet en væsentlig rolle.

»For os er det meget afgørende, at broen åbner inden sommerferien i år. Det vil nemlig i høj grad være turistsegmentet — de mere impulsive besøgende, der vil tage broen fra Nyhavn for at besøge os,« siger Experimentariums direktør Kim Gladstone Herlev til Magasinet KBH.

Entreprenøren Valmont SM der skal færdiggøre broen er imidlertid løbet ind i endnu flere uforudsete problemer, og Københavns Kommune måtte i januar udsætte åbningen yderligere, så den ikke længere ville ske her i marts. Der ville gå "yderligere nogle måneder" med Inderhavnsbroen, lød det, da man åbnede de mindre Transgravsbroen og Proviantbroen.

Der er dog begrundet håb for både Experimentariums direktør og alle turisterne. Til Magasinet KBH siger centerchef Jens Chr. Zøfting-Larsen fra Københavns Kommune nemlig:

»Vi forventer, at Inderhavnsbroen åbner i sommerhalvåret 2015.«

En mere præcis åbningsdato tør kommunen dog ikke give i øjeblikket. Men uanset at man altså indtil videre stadig må en tur over Christianshavn for at komme til Papirøen, er der sikkert mere end en håndfuld børnefamilier, der ikke er så kede af, at Experimentarium City forbliver et centralt københavnertilbud i et par år endnu.

Se mere om fremtidens ombyggede Experimentarium i Hellerup .

Det nye Experimentarium:

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling