pixel

Experimentarium i City to år mere

Smutvejen over Inderhavnsbroen klar i sommerhalvåret.

Magasinet KBH

Fakta

Papirøen
(Christiansholm)

Papirøen har en af byens bedste beliggenheder lige over for Skuespilhuset og Nyhavn. Når den nye Inderhavnsbro åbner, bliver Papirøen formentlig en betydeligt mere integreret del af byen, end den er i dag.

Papirøen huser i øjeblikket Experimentarium, madhallen Copenhagen Street Food samt en række kontorer og showrooms for kreative firmaer.

Efter 2017 er det planen, at Papirøens funktion helt skal omtænkes. I starten af marts 2015 udskriver Københavns Kommune en idékonkurrence, hvor alle københavnere kan give deres bud på, hvad der skal være på øen i fremtiden.

Fakta

Ny udstilling

'PULS — hverdagen på hovedet' er navnet på Experimentariums kommende særudstilling. Emnet er bevægelse og motion, og udstillingen åbner 26. marts.

Experimentarium har altid også en permanent udstilling, der kaldes 'Favoritter' — det bedste fra tidligere udstillinger.

Experimentarium har åbent 360 dage om året.

Oprindeligt var forventningen, at tilbageflytningen skulle ske et års tid tidligere, men københavnerne får fornøjelsen af at have byens største indendørs legeplads tæt på centrum helt frem til slutningen af 2016.

Experimentarium åbnede i en af Tuborgs gamle tappehaller i Hellerup i 1991 og har siden haft besøg af mere end 8 millioner gæster — svarende til cirka 1.000 mennesker hver eneste dag.

Succesen har været så stor, at de gamle haller i Hellerup blev for små til at huse de mange skoleklasser, børnefamilier og shows med alt fra gigantiske sæbebobler til latex-iklædte hjernedissektioner.

Derfor har Experimentarium City for tiden til huse på Papirøen lige over for Skuespilhuset, mens bygningerne i Hellerup gennemgår en omfattende ombygning.

En del af den ombygning består af, at Eksperimentarium skal have to ekstra etager oven på sig, og det arbejde kræver, at mere end 1.000 pæle rammes i jorden, så undergrunden kan bære de mange ekstra tons.

Og da arbejdet med pælene har vist sig lidt mere omfattende end først vurderet, regner Experimenarium nu med, at man bliver på Papirøen frem til slutningen af 2016.

Ø uden bro

Også på Experimentarium venter man derfor utålmodigt på den nye, og meget forsinkede, inderhavnsbro der skal gøre det en hel del lettere at komme fra Indre By over havnen til Papirøen. Besøgstallet i København K har været lavere end det var i Hellerup, og Papirøens lidt afsides beliggenhed rent transportmæssigt har nok spillet en væsentlig rolle.

»For os er det meget afgørende, at broen åbner inden sommerferien i år. Det vil nemlig i høj grad være turistsegmentet — de mere impulsive besøgende, der vil tage broen fra Nyhavn for at besøge os,« siger Experimentariums direktør Kim Gladstone Herlev til Magasinet KBH.

Entreprenøren Valmont SM der skal færdiggøre broen er imidlertid løbet ind i endnu flere uforudsete problemer, og Københavns Kommune måtte i januar udsætte åbningen yderligere, så den ikke længere ville ske her i marts. Der ville gå "yderligere nogle måneder" med Inderhavnsbroen, lød det, da man åbnede de mindre Transgravsbroen og Proviantbroen.

Der er dog begrundet håb for både Experimentariums direktør og alle turisterne. Til Magasinet KBH siger centerchef Jens Chr. Zøfting-Larsen fra Københavns Kommune nemlig:

»Vi forventer, at Inderhavnsbroen åbner i sommerhalvåret 2015.«

En mere præcis åbningsdato tør kommunen dog ikke give i øjeblikket. Men uanset at man altså indtil videre stadig må en tur over Christianshavn for at komme til Papirøen, er der sikkert mere end en håndfuld børnefamilier, der ikke er så kede af, at Experimentarium City forbliver et centralt københavnertilbud i et par år endnu.

Se mere om fremtidens ombyggede Experimentarium i Hellerup .

Det nye Experimentarium:

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum