pixel

Fælledby vinder designpris

Fælledby modtager blandt andet pris for at være et eksempel på, hvordan man kan bevare biodiversitet i urbane områder.

"Dette landlige, bilfrie danske kvarter er lavet næsten udelukkende af træ".

Sådan lyder overskriften i en artikel i det amerikanske magasin Fast Company.

Genstanden for artiklen er 'Fælledby' på Amager Fælled, som magasinet har valgt at tildele årets pris for "Urbant Design" i dets store prisuddeling der bærer det fulde navn Fast Company's World Changing Ideas Awards.

Hvor den brede debat om Fælledby — tidligere kaldt Vejlands Kvarter — herhjemme mest har handlet om vandsalamandere, så fokuserer Fast Company på, at det nye kvarter bliver et 'miljøvenligt bykvarter, hvor hver bygning er lavet af træ', og at det bliver opført på en gammel losseplads.

Derfor ser man det som et alternativ til carbon-tungt byggeri med stål og beton — og som en måde hvorpå man kan bevare biodiversitet i urbane områder.

Der er uddelt priser i 34 kategorier, og Fast Company modtog i alt omkring 3.000 indstillinger til priserne. Det var arkitekterne bag Fælledby — Henning Larsen Architects — der havde indsendt deres forslag til bedømmelse. Og som altså vandt.

Fast Company har uddelt prisen for "verdensændrende idéer" årligt siden 2017. Magasinet udkom første gang i 1995 og er blandt USAs 10 største publikationer inden for 'business' med omkring 700.000 trykte eksemplarer af hver udgave og mere end 10 millioner månedlige, unikke besøgende på deres hjemmeside.      

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling