pixel

Fisketorvet gået i fisk

kbh magasin

Det er fisk, de glinser i rustfrit stål, der er mange, og de jager hinanden rundt i en stime, der danner uendelighedens ottetal. Fisketorvets nye indendørs vartegn er symbolik, man kan forstå.

Den 12 meter høje og 830 kilo tunge skulptur Shoal No. 8 er skabt af den engelske designduo Dominic og Frances Bromley og hænger fra loftet, hvor rulletrapperne mødes i hjertet af shoppingcenteret, der har 8 mio. besøgende hvert år.

Bromley-parret står bag det fiskefikserede designhus Scabetti, som rundt om i verden har en del indretningsinstallationer på samvittigheden med shoal, det engelske ord for en stime, som tema og titel.

Den svævende sølvfiskestime markerer afslutningen på de seneste års store ombygning af Fisketorvet, der har kostet 450 mio. kroner og også ført den turistvenlige undertitel Copenhagen Mall med sig.

firsketorvet_shoal_no_8_2.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling