pixel

Fisketorvet skyder første del af udvidelse i gang

Shoppingcenter starter nu på planlagt kæmpeudvidelse til 3 milliarder. Nyt 'madunivers' skal også skabe liv omkring centeret.

fisketorvet spisehus

Hvis byggeaktivitet kunne omsættes til varme, ville Kalvebod Brygge Vest være selvforsynende. Bydelen synes i hvert tilfælde at være brandvarm med opførslen af det store kontorbyggeri CPH Pulse, M4-metrobyggeriet lige ved siden af, ny IKEA på vej og Kaktustårnene overfor, der i disse dage bliver beklædt med sine pigge.

Og nu vil det største byggeri i området sætte gang i sin plan om at blive endnu større. Fisketorvet Shoppingcenter sætter nu gang i sin længe ventede udvidelse.

Fisketorvets udvidelse blev godkendt af Københavns Kommune tilbage i  marts 2018, og første etape er nu endelig klar til byggestart.

Det indledende stadie vil kaste et nyt "madunivers" på fire etager af sig — med forventet åbning allerede næste år. Det skriver dagbladet Børsen.

Fisketorvets nuværende restaurantområde skal rives ned og erstattes af et 6.500 m2 stort spiseområde. Det vil blive åbnet mere op ud mod Kalvebod Brygges vand med kæmpestore vinduespartier og et blødt afrundet hjørne med forskudte etager. 

Ikke-sted blev sted

Netop pladsen foran dette hjørne er med årene blevet til lidt af et knudepunkt for området — ikke mindst siden Cykelslangen åbnede i 2014. Her mødes flere forskellige trafikformer fra forskellige hjørner af byen, og hvad der arkitektonisk nemt kunne være endt som lidt af et "ikke-sted" er blevet et ganske livligt lille knudepunkt i havnen. Ikke mindst om sommeren, når det lokale havnebad holder åbent.

Den forestående udvidelse af Fisketorvet vil betyde, at netop disse udearealer foran den østligste del af bygningen kommer til at spille en endnu større rolle, end tilfældet er i dag.

Blandt andet skal restauranterne i bygningens stueetage have mulighed for udeservering. Samtidig er det en del af planen at anlægge to træbrygger, hvor gæster kan nyde havnelivet på første parket.

Ovenpå restaurantområdet skal desuden anlægges en stor taghave i to plan, der blandt andet skal rumme et legeområde til børnene og en vinbar eller lignende til de voksne.

Skal integreres med metroen

Når den kommende Havneholmen Metrostation ifølge planen står færdig i 2024, skal stationen integreres med den vestlige ende af Fisketorvet — ved at etablere en todelt forplads og ny centerindgang.

På den måde bliver der nem adgang til både metroen og centeret, uanset om man kommer fra Dybbølsbro og den kommende fjernbusterminal på Carsten Niebuhrs gade — eller fra de nye boligkvarterer på blandt andet Enghave Brygge.

Den overordnede plan er fortsat også at udvide og forskønne resten Fisketorvet Shoppingcenter, blandt andet ved at lægge et lag af nye bygninger — tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects — udenpå den eksisterende, og lettere kedsommelige, facade.

I alt skal arealet af den i dag 51.000 mstore ejendom mere end fordobles med "op til" 70.000 nye kvadratmeter. Heraf er 15.000 mafsat til flere butikker, mens de øvrige kvadratmeter blandt andet skal bruges til kontorer og et nyt hotel.

Prisseddelen for hele udvidelsen vil komme til at lyde på omkring tre milliarder kroner. Dén samles op af Fisketorvets ejer, Unibail-Rodamco-Westfield, der er et fransk, multinationalt firma der driver i alt 114 shoppingcentre over hele verden.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling