pixel

Flyverskjul eller amok i jul?

Guide: Hader du nisser kan julemarkeder også bruges til at få ædeflip

kbh magasin

Hvis du har unger, er du givetvis tvangsindlagt til et visit på julemarkedet i Tivoli, og hvis du skal til julefrokost, ender du sikkert på Hong Kong i Nyhavn. Så kan dét julemarked, også krydses af listen. KBH spæder her op med syv alternativer.

HVIS DU HELST BARE VIL SPISE

graabroedrejuletorv.jpg Er det bedste ved julen efter din mening den legale undskyldning til at spise amok, vil julemarkedet på Gråbrødre Torv falde i din smag. Her er det nemlig ikke nips og nisser, der styrer showet, men madboder med blandt andet julegodter, ost, slagtervarer, røgede lækkerier, småkager, øl og kaffe. Og så lige lidt brugskunst og helseprodukter. Poderne kan banke lidt energi ud af de julespændte kroppe i børneteltet hvor der blandt andet er juleklip og honningkagefabrikation på skemaet.

Hvad: Gråbrødre Juletorv 2010Hvor: Gråbrødre Torv, Kbh KHvornår: 28. november – 23. december. Hverdage kl. 14 – 19. Weekend kl. 10 – 17 HVIS DU STADIG VIL VÆRE COOLjulekaffeslabberas.jpg

Er du træt af højtideligt julehejs, vil en tur omkring julestuen hos Can, der er fint galleri og KBH’s foretrukne pladebiks i ét, sikkert give dig ro i sjælen. 1. december åbner den kunst- og musikglade familie døren for gløgg og halvgakket julestemning. Anledningen er at det hippe Vesterbro-spot har lavet en gang julepynt i samarbejde med de ferme pensionister fra strikkekollektivet Kaffeslabberas der tidligere har strikket hittrøjer for modedesigner Henrik Vibskov. Resultatet er i denne omgang stikkugler og vedhæng der kan give juletræet en skæv, humoristisk og knap så højtideligt aura.

Hvad: Can & KaffeslabberasHvor: Tullinsgade 5, Kbh VHvornår: 1. december kl. 16

HVIS DU ER TIL GLANSBILLEDER

trae.jpg Skal julen helst være, som Morten Koch ville have filmet den, skal du fluks sætte kursen mod Gammeltorv. For pladsen, der ligger som et livgivende pauseland lige ved Strøget, lever nemlig op til sit navn og serverer julemarked som dengang bedstefar var dreng. Her er børnekarrusel med kaner, julehytter, julemand, juletræer og boder med æbleskiver, gløgg og julepynt. Tættere på glansbilledet kommer du næppe.

Hvad: Gammeljul på GammeltorvHvor: GammeltorvHvornår: 24. november-22. december. Hver dag fra kl. 10.30. Lukker en time efter butikkerne på Strøget.

HVIS DU GERNE VIL STRITTE MED FINGEREN

julemarked_i_haveselskabets_have.jpg Selvfølgelig finder du et af byens smukkeste julemarkeder på Frederiksberg. Haveselskabets Have, som har indgang til venstre for Frederiksberg Have, lægger hvert år grønt til det fornemme og stemningsfulde julemarked. Den fine, gamle Brøndsalen bliver proppet med boder og arbejdende værksteder, mens Orangeriet bliver omdannet til et delikatessehus med alskens godter til ganen. Udendørs kan du ledsaget af fakler, juletræer og pileflet købe dit arsenal af mistelten, brændte mandler og juledekorationernes farvorit, pudemos.

Hvad: Julemarked i Haveselskabets HaveHvor: Det Kgl. Danske Haveselskab. Frederiksberg RunddelHvornår: 20-21. november kl. 11-17

HVIS DU HELLERE VIL VÆRE I TYRKIET

christiania_doer_web.jpg Et julemarked er det sådan en tyrkisk basar? Sådan synes arrangørerne bag julemarkedet på Christiania umiddelbart at tænke. I hvert fald minder (jule)løjerne som har indtaget Den Grå Hal siden 70’ernede mere om en tyrkisk basar end et traditionelt dansk julemarked. "Det smukkeste og mest eksotiske marked nord for Alperne", kalder arrangørerne selv gildet. Uanset hvad får du i hvert fald gøgl, røgelse og boder en masse hvis du sætter kursen mod Den Grå Hal i december.

Hvad: Julemarkedet på ChristianiaHvor: Den Grå Hal, Refshalevej 2, Kbh KHvornår: 9.-20.december. Hverdage kl.14-20. Weekend kl.12-20

HVIS DU GERNE VIL GI' HJEMMEGJORTE GAVER (MEN IKKE GIDER LAVE DEM SELV)

designskolejulemarked.jpg Gå på hugst blandt designtalenternes bedste produktioner og imponer din familie med gaver der er hjemmegjort på stærkt professionel vis. Udvalget kommer lige fra tegnebordet, ovnen eller digitalprinteren, så du kan både ende op med designede sager ud i grafik, glas, keramik, smykker, tøj og sikkert også julepynt. Og så kan du tanke op med gløgg, æbleskiver og brændte mandler i baren.

Hvad: Julemarked på Danmarks DesignskoleHvor: Strandboulevarden 47, Kbh ØHvornår: 3. december kl.15-20

HVIS DU ALLIGEVEL HAR TØMMERMÆND

julekugle.jpg Sæsonen for julefrokoster er sat ind, så der er sikkert en god bunke københavnere, der vågner med snapseånde og blakket hukommelse på søndag. Og enhver ved at tømmermænd kun bliver værre af at blive i sengen, så KBH anbefaler en tur omkring det hyggelige julemarked i byens største antikvitetsgade. Såvel marskandisere, antikvitetsbutikker som caféer, gallerier og tøjbutikker slår nemlig dørene op til julestemning og tidlig sikring af julegaverne som måske kan dulme tømmermændene en anelse.

Hvad: Julemarked i RavnsborggadeHvor: Ravnsborggade, Sankt Hans Gade, Ryesgade og Ravnsborg Tværgade, Kbh NHvornår: 21. november kl. 10-16

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling