pixel

Folketinget på Street View

kbh magasin

Du kan nu til hver en tid virtuelt vandre gennem magtens korridorer og op på Folketingets talerstol for at sætte tingene på plads – Christiansborgs indre er kommet på den digitale foto-korttjeneste Google Street View.

Borgen er blevet gennemfotograferet, så alle kan klikke sig op og ned af gangene og ind og ud af udvalgte mødesale, loger, biblioteker, partiernes gruppelokaler og selvfølgelig også Snapstinget, hvor det dog umiddelbart ikke er til at se, om der var indisk eller frikadeller på menuen, da Google kom forbi.

I hælene på blandt andre canadierne og israelerne er Folketinget det femte parlament i verden, der er blevet tilføjet Street View. Men det første, der samtidig benytter muligheden for at vise sin kunstsamling digitalt frem på Google Art Project. Derfor kan man også zoome ind på 90 af de mange malerier, der hænger på Christiansborg, og få beskrivelser af værkerne og kunstnerne.

Start rundturen lige uden for Folketingssalen på Street View

Eller nøjes med kunsten på Google Art Project

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling