pixel

(Lidt) nyt Frederiksberg-byvåben

kbh magasin

Der sidder stadig tre falke på en rød mur i Frederiksberg Kommunes nye byvåben. Faktisk skal man have et særdeles godt øje for detaljer for at opdage, at det ikke er identisk med det gode gamle byvåben.

Det er således ikke en underdrivelse, når det nye design præsenteres som "et nænsomt ansigtsløft" af det velkendte fra 1899, der senest blev frisket op i 2001.

Frederiksberg Kommunalbestyrelse har vedtaget ændringerne af praktiske årsager, så byvåbnet fremstår stærkere i eksempelvis sort/hvid og på websites. Hvis du kigger rigtig godt efter, vil du derfor opdage, at falkenes klør og detaljer på deres hætter er vokset, at træstammerne mellem dem er blevet tyndere, mens murværket har fået ændret mønstret en anelse og en større krone på.

Imod fornyelsen stemte kun Enhedslisten på Frederiksberg, fordi jagtfalkene stadig har hætter på, hvilket partiet anser som dyreplageri.

Frederiksberg skrottede tidligere på året et alternativt logo, der var nyudviklet for en halv million kroner for at styrke brandet som Hovedstadens grønne hjerte. Kommunen oplyser, at man denne gang har brugt samlet 20.150 kroner på opgaven.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv