pixel

Frederiksberg præmierer byens bedste facader

Facader er vigtige for Frederiksbergs æstetik, og nu har tre af dem modtaget en præmie.

Byens facader skaber byens gader. Og hos Frederiksberg Kommune arbejder man målrettet med, at netop bydelens facader på samme tid giver noget til gadebilledet anno det 21. århundrede og respekterer det historiske.

"Facader har stor betydning for Frederiksbergs særlige æstetik og stemning," som man selv udtrykker det.

Siden 2016 har man derfor hvert andet år uddelt priser, der alene gives til facaderne og som ikke tager hensyn til det øvrige byggeri, som en facade er en del af.  

I år er der uddelt tre priser i tre forskellige kategorier.

I "Værdi til byrummet" har Frederiksberg Kommune peget på reetableringen af et gavlmaleri på Hostrupvej. Det forestiller "Gingemanden", der barberer sig med selerne hængende nede om fødderne.

Kategorien "Bæredygtig kvalitet" dækker over facader, der "passer særligt godt til de frederiksbergske værdier" inden for bæredygtighed, arkitektur og kulturhistiorie.

På H.C. Ørstedsvej ligger en butiksfacade der særligt scorer højt på den kulturhistoriske skala, da den har ifølge Frederiksbergs Kommune har "fremstået med kvalitet" i nu 100 år.

I "forandring med respekt" giver man — ikke overraskende — en præmie til en vellykket ombygning, der har respekt for den eksisterende bygning og dens identitet.

Her skal man kigge lidt grundigere efter for at se den udslagsgivende faktor, men på Kingosgade har man udskiftet vinduer, altandøre og altanværn på en måde, der ifølge kommunen "opdaterer bygningen med fokus på at bevare dens identitet".

Vinderne modtager en plakette og et diplom i glas og ramme, som de kan hænge hvor de vil.  

Mest læste

kommentarer

Anne-Dorte Hesselholt
Enig med 'dome'. Det var også det første jeg tænkte,da jeg læste artiklen. Har KK ikke noget tilsvarende?
dome_4051

Hej Magasinet,

her kunne det have været interessant om I havde vinklet denne artikel med "hvorfor har Købehavns kommune ikke en tilsvarende konkurrence?" Jeg har meget længe undret mig over hvorfor der ikke bliver dæmmet op for de utrolig grimme butiksfacader og ikke mindst rædselsfulde graffiti-tagging over hele byen? Derfor går jeg ud fra at man i Københavns kommune ikke har en tilsvarende konkurrence. Kunne I ikke grave lidt i det?

På forhånd tak.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling