pixel

Efter fire års renovering: Frederiksberg Svømmehal genåbner i juni

Det holdt hårdt, men til sommer vil Frederiksbergs ikoniske svømmehal genåbne i nye gamle klæder.

Frederiksberg Svømmehal

Bare rolig, vandrutsjebanen er der stadig.

I det hele taget ligner det meste sig selv, når man ser på billederne af den nyrenoverede Frederiksberg Svømmehal. Alt ser bare lidt mere funklende og farverigt ud.

Det var da heller ikke med et ønske om at lave store, synlige forandringer, at kommunen for snart fire år siden satte gang i en omfattende istandsættelse af den ikoniske badeanstalt. Tværtimod handlede det om at forandre for at bevare, så svømmehallen levede op til moderne miljø- og sikkerhedstandarder.

Mange af de grundlæggende systemer var ifølge Frederiksberg Kommune slidt helt i bund — især områderne omkring bassinerne trængte til en fast og kærlig hånd.

Forsinkelser og budgetoverskridelser

Og det har de fået — men det holdt hårdt. Renoveringsprojektet har, som det nærmest er sædvane for offentlige byggeprojekter, været plaget voldsomt af både forsinkelser og budgetoverskridelser.

Undervejs måtte kommunen sågar skifte entreprenør på projektet, fordi man var utilfreds med det udførte arbejde. Den vragede entreprenør, Skou Gruppen, har omvendt sagt, at kommunen ikke ville lytte til indvendinger mod en forkert betontype og udfordringer med vvs-arbejdet.

Uanset hvad betød entreprenørskiftet, at arbejdet stod helt stille i 11 måneder.

11 måneder var ironisk nok det tidsrum, man oprindelig havde anslået, at istandsættelsen ville tage.

Den sidste finish

Men nu er det overordnede arbejde endelig afsluttet, og skal man dømme ud fra kommunens egne billeder, så har svømmehallen næppe taget sig smukkere ud, siden den stod færdigopført i maj 1934 — for 90 år siden.

Ifølge kommunen mangler man stadig at få færdigmonteret for eksempel vandrutsjebanen og saunaerne, så de kommende måneder vil blive brugt på dette arbejde samt generel indflytning og forberedelse af personale med mere.

Genåbningen vil efter planen finde sted i juni.

Ny glød til mosaikker

Frederiksberg Svømmehal blev tegnet af arkitekten A.S.K. Lauritzen med inspiration fra romerske bade. Svømmehallen er markant udsmykket med fem mosaikker af kunsteren Vilhelm Lundstrøm, som blev opsat fra 1933 til 1937.

De op til fem meter høje mosaikker er i forbindelse med istandsættelsen af svømmehallen blevet afrenset og behandlet, så farverne står skarpt og varmt. Arbejdet er sket i samråd med Nationalmuseet.

Svømmehallens højtelskede vandrutsjebane — der med sine 105 meter en overgang var landets længste — vender også tilbage i en ny, grøn farve, der passer bedre til svømmehallens oprindelige farvepalet.

Frederiksberg Svømmehal var indtil lukningen en af landets mest besøgte med cirka en halv million årlige svømmegæster.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling