pixel

Giftsø i Ørstedsparken

kbh magasin

Der er langt imellem, at et sæt ivrige svømmehudsfødder bryder det i forvejen stillestående vandspejl i Ørstedsparkens sø. Vandkvaliteten er nemlig blevet så giftig, at ænder, svaner og andre af byens bevingede borgere straks flygter derfra igen.

Søen er så fosfor-holdig, at der ikke er fugls føde at finde i den, og at vandet ikke bare kan udveksles med Peblinge Sø, selvom der findes en pipeline til formålet. At lukke det døde vand ud i kloakken, koster også dyrt i afgifter.

Eneste langtidsholdbare løsning er en fuldstændig restaurering af Ørstedsparkens giftsø. En sådan er der bare ikke umiddelbar udsigt til i kommunens budget.

Læs mere hos City Avisen

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling