pixel

Handykunstnere hamrer i Husum

Træsløjdkollektivet Büro Detours' hjemmebyggede byrumseksperiment skal sætte gang i den dødssyge del af Frederikssundsvej.

kbh magasin

En lille, forblæst plads ved det trafikerede kryds hvor Husumvej rammer Frederikssundsvej, har fået et helt nyt liv.

Kunstnerkollektivet Büro Detours har nemlig været forbi med deres veludrustede værktøjskasser, og har forvandlet pladsen fra trist bænkevarmerhjørne til et spraglet, midlertidigt gør-det-selv byrum.

gangihusum2.jpg

Byg det, dyrk det

Pladsens stramt klippede hække har fået selskab af frodige, hjemmegroede minihaver, og de obligatoriske Københavnerbænke, som før var pladsens eneste siddemulighed, har fået hård konkurrence af skæve, selvbyggede stole.

Der er også kommet en lille, overdækket scene til koncerter, workshops og debat, og inde i en stor container er der indrettet kreativt værksted med masser af træ og værktøj.

Büro Detours kan nu ikke tage æren for byggerierne alene. De har nemlig fået hjælp af entusiastiske husumborgere, som udstyret med sav, hammer og søm har været med til at banke det nye byrum op.

gangihusum3.jpg

Nu kan de slå sig ned i de skæve stole og drikke en kop kaffe fra pladsens lille sommercafé, hvor lokale foreninger kan tjene en håndøre på at sælge kaffe og hjemmebagt kage.

Meningen er, at kvarterets beboere selv skal sætte deres personlige præg på pladsen, både når det kommer til indretningen og til planlægning af sommerens events.

Fakta

Det Midlertidige Byrum

Ligger på hjørnet af Frederikssundsvej og Husumvej, Brønshøj.

Er en del af Områdefornyelse Husum.

Borgernes bylivsmotor

Projektet er en del af en overordnet Byrums- og Trafikplan, som skal gøre Husum-enden af Frederikssundsvej til et sjovere, lettere tilgængeligt og mere opholdsindbydende sted.

Pladsen vil være til rådighed for borgerne sommeren over, og Gang i Husum-initiativet har både chearleader-undervisning, strikkecafé og asiatisk madlavning på programmet.

gangihusum4.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling