pixel

Havnetunnelen nærmer sig

kbh magasin

En havnetunnel, der leder lastbilerne under byen i stedet for gennem den, har i årevis været mere fatamorgana end fakta i den københavnske trafikdebat. Men nu nærmer tunnelen sig håndgribelig virkelighed.

Et flertal i Københavns Kommunes økonomiudvalg har stemt ja til et oplæg fra Transportministeriet. Om en tunnel under havneløbet, hele vejen fra Helsingør-motorvejen og Nordhavn til Amager-motorvejen og Sjællandsbroen. Via Refshaleøen, Kløvermarken og Amager Fælled.

Du kan se nogle tidligere forslag til, hvordan det kunne se ud, her på Magasinet KBH.

Der er dog masser af afstemninger og masser af planlægning endnu, inden den 12 kilometer lange havnetunnel materialiserer sig for alvor.

Ikke mindst skal der findes 27 mia. kroner til megaprojektet — det er lige 5-6 milliarder mere, end hvad Metro Cityringen koster.

Læs mere hos Berlingske

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • København
Den skal befri København for tung trafik, men kører byens længe varslede havnetunnel i ring? KBH har gravet efter svar – og københavnerne kan godt væbne sig med tålmodighed.
  • Byens Rum
  • Nordhavn
Men cykel- og gangforbindelse er droppet, og Svanemølle­havnen splittes op i to mens stort byggeri står på

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • København
Gader kun for cykler — og blokader for biltrafik mellem bydele — er to af de tiltag, der nu reducerer bilismen i flere storbyer. I København stemmer politikerne snart, om de vil samme vej.