pixel

Her er Nordhavns første boliger

kbh magasin

128 eksklusive lejligheder i seks vinklede kanalblokke er det allerførste boligbyggeri nogensinde i Nordhavn. Første spadestik er taget, og der er forventet indflytning i sensommeren 2015.

De 14.000 m2 husly med 19.000 m2 p-kælder opføres på en bolig-ø på Marmormolen med vand på tre sider og den nye, stjerneformede FN-by som nærmeste nabo.

Og dermed er salgssloganet "Nordhavns første boliger" måske alligevel ikke helt sandfærdigt — kværulanter kan med en vis ret hævde, at Marmormolen hører til Frihavnen, og at det egentlige Nordhavn først starter ovre på modsatte side af Nordhavn Bassinet.

Investor er pensionsselskabet PenSam, og stregerne er slået af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der i København blandt andet er kendt for Øresund Tower, det første af mange højhuse ved Amager Strand, og også er involveret i andre markante nybygger-projekter som Krøyers Plads og Carlsberg Byen.

pensam_marmormolen_1.jpg

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling