pixel

86 meter: Njalsgades første tårn rejser sig

Nu tager det første af to højhuse hul på det kæmpe boligprojekt på forladte Batteri-grunden bag Islands Brygge.

bryggens bastion højhus entasis

Det omfattende byggeri fik den endelige godkendelse for et år siden og har nu også fundet finansieringen, der sætter første etape i gang. Det er det svenske ejendomsselskab Heimstaden, der investerer ca. 1,2 mia. kroner i det østlige højhus og to af karréejendommene – og dermed de indledende 30.000 kvadratmeter af de planlagte 125.000 på Bryggens Bastion.

Heimstaden begynder at opføre sine 265 boliger og ca. 2.500 etagemeter butikker med det samme og forventer at have bygningerne færdige én ad gangen mellem 2018 og 2021.

Reflekterer himlen

Østtårnet er udtænkt af den københavnske tegnestue Entasis til at være et karakterfuldt vartegn i boligområdets akse ud for Emil Holms Kanal, der fortsætter ned forbi hele universitetsområdet til DR Byen i Ørestad Nord.

De 23 etager har smalle skydeskårs-vinduer fra gulv til loft, og designet med de stablede æsker opnås blandt andet ved at variere facaden. Mellem at være åben og massiv, og mellem mørke tegl i bunden og gylden aluminium i toppen, der reflekterer himlens skiftende farver.

Det er det første højhus fra Entasis i København, hvor de især er kendte for at have lagt masterplanen for fremtidens Carlsb

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling