pixel

Holmen får ny idrætshal

Nu får christianshavnerne den idrætshal der har været planlagt siden 2004

kbh magasin

Fakta

Idrætshal på Holmen

Kommer til at ligge på Arsenalvej og åbner efter planen i 2014.

Hallen kommer til at rumme en 20 x 40 meter (håndbold)bane og er dermed primært tiltænkt klassisk foreningsidræt.

Københavns Kommune har afsat 60 mio. kr. til projektet.

Håndboldglade christianshavnerbørn har måtte ruste sig med en ualmindelige stor portion tålmodighed.

Siden 2004 har det nemlig været planen at lave en idrætshal på Holmen, så især områdets børn og unge kunne få et sted at tage hen når benene havde lyst til at rende efter en bold.

Men først i Københavns Kommunes budget for 2011 figurerer de 60 millioner kroner som det koster at stable en hal på benene. En hal der efter planen står klar i 2014.

Hallen, der skal ligge på Arsenalvej på Arsenaløen ikke langt fra Trangraven, kommer til at rumme hvad der i mål svarer til en håndboldbane. Så det er primært klassisk foreningsidræt som netop håndbold, fodbold, basket og anden holdidræt der i fremtiden vil bliver mulighed for at dyrke under tag.

Alle københavnere har mulighed for at booke en tid i hallen, men der er fortrinsret for lokale christianshavnere, lyder det fra planlægningschef i Københavns Kommune Mads Kamp Hansen.

Dog har børn og unge absolut førsteprioritet, så hvis nogle friske knægte fra Vesterbro har mod på at cykle til Holmen når de skal spille håndbold, får de lov til at springe foran Christianshavns old boys-hold.

På sigt er det også meningen at der skal være mulighed for at lave kulturelle arrangementer i Holmens hal, men idrætsudfoldelser har den klare førsteprioritet.

Inden byggeriet af hallen kan gå i gang, mangler de endelige detaljer dog at falde på plads. I det oprindelige forslag fra 2004, breder hallen sig nemlig over 2.400 kvadratmeter, men i mellemtiden er der lavet en lokalplan for området der kun tillader 1.800 af slagsen.

Desuden kolliderer placeringen omkring vejen Halv Tolv og Arsenalvej også med byens kommende cykelrute, Christianshavnerruten, så før byggearbejderne kan gå i gang, skal det gamle forslag lige tilpasses København anno 2010.

Hvorfor det lige blev Holmen, der i sin tid vandt konkurrencen om en ny idrætshal, kan udover politiske håndslag begrundes med bydelens særegne lokalitet.

”I forhold til andre byområder ligger Holmen ret afsondret, og området bliver skåret over af nogle ret heftige trafikårer som for eksempel Torvegade. Så man sender ikke lige et barn på 8 år ned til Prismen i Holmbladsgade hvor de nærmeste idrætsfaciliteter ligger,” lyder det fra Mads Kamp Hansen.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling