pixel

L for letbane

Et grønt og understreget L er symbol for hovedstadsområdets kommende letbane.

kbh magasin

Når nu S-toget har et S og Metroen et M, er det ikke så overraskende, at det spritnye logo for Hovedstadens Letbane er et L.

Det grønne bogstav bliver blikfang, når forstadssporvognen fra 2020 forbinder Københavns omegnskommuner på tværs af S-togs-linjerne. Fra Lyngby-Taarbæk i nord til Ishøj i syd får ruten 27 stop fordelt over 27 kilometer gennem 9 kommuner – der også tæller Gladsaxe, Herlev, Glostrup, Rødovre, Brøndby, Albertslund og Vallensbæk. Der bliver strømført afgang med plads til 230 hver femte minut, og hele turen vil tage lige under en time.

Det er designbureauet Kontrapunkt, som har fundet på det nye L. Den grønne farve skal naturligvis symbolisere, at Hovedstadens Letbane er et grønt, el-drevent transportmiddel. Stregen under bogstavet melder historien ikke noget om – men vi gætter her fra redaktionen på, at der er tale om en letbane-skinne.

letbane_rutekort.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • Omegn
Dens forgænger forsvandt for 47 år siden, men nu er byggeriet af Københavns nye letbane officielt gået i gang — i omegnen

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens liv