pixel

IKEA, Københavner-style

Ny IKEA på Vesterbro bliver landets næststørste.

IKEA vesterbro dybbølsbro fisketorvet

Fakta

Det nye IKEA København ventes at åbne i 2018.

Hovedindgangen bliver ved Dybbølsbro.

IKEA beskæftiger knap 2.200 mennesker i Danmark. Det ventes, at IKEA København vil skabe 500 nye arbejdspladser.

Hvis byen ikke vil komme til IKEA, så må IKEA komme ind til byen.

Nogenlunde sådan kan ræsonnementet hos IKEA have lydt. Sagen er nemlig den, at bor man midt i en stor by, så er behovet for at eje en bil en hel del mindre, end hvis man skal køre ungerne i skole og hente letmælk i forstæderne og på landet.

Og selv om evigt populære IKEA har hele to varehuse tæt ved København — i Gentofte og i Høje Taastrup — så inspirerer ingen af dem til en hurtig lørdagstur ned efter 8 dybe tallerkener og en børnereol.

Et besøg i IKEA uden bil kræver nøje planlægning af bus- og togskift og, ikke mindst, en meget velafbalanceret sjæl når man sidder i en overfyldt bus retur til byen — omgivet af to sultne børn, nye reoler og køkkengrej, og den 2 meter høje stuebirk der også røg med som impulskøb.

Så nu vil IKEA tættere på de mange københavnere der er stærke på ladcykler og ikke så stærke på sjælefred i offentlig transport.

IKEA kommer til Vesterbro!

IKEA City er til cheesecake

Mere præcist vil IKEA åbne landets næststørste afdeling over for Fisketorvet — på den anden side af den svært trafikerede Kalvebod Brygge. Den noget sørgeligt udseende grund er i dag ejet af DSB ejendomme som ikke har noget at bruge den til, og derfor kan IKEA overtage den fra statsbanerne.

Når byggeriet efter planen står færdigt i 2018, skal det være muligt let at ankomme i ladcykel — eller at leje en til at køre sine nyindkøb hjem. Der er med andre ord ikke tale om en IKEA, som IKEAer er flest, men om en såkaldt IKEA City.

Den første af disse by-IKEAer åbnede i Hamborg i 2014, og herfra er erfaringerne, at mange kommer forbi bare for at spise en gang cheesecake eller købe nye viskestykker med hjem. Flere besøg, men mindre køb, er forventningen.

Håbet er også, at den nye IKEA kan aflaste IKEA i Gentofte. For selv om mange københavnere er noget lorne ved turen med bus ud ad Lyngbyvejen, så er varehuset i Gentofte både meget populært og det mindste af alle IKEAs varehuse i Danmark. Det er med andre ord ofte overfyldt.

Inden Gentofte kan aflastes, og københavnerne kan hente stuebirke i Christianiacykler, skal IKEAs ønsker dog en tur forbi Københavns Kommune. Godkender rådhuset planerne, forventer IKEA at kunne grave fundamentet til butik nummer seks i Danmark, og 316 i verden, i 2016.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum