pixel

Sommerhåb: Måske åbner Inderhavnsbroen i juni (eller juli)

Løftes forbandelsen endelig efter fem års venten?

inderhavnsbroen februar 2016

Der har været stille om Inderhavnsbroen, siden det seneste store tilbageslag i en endeløs række af tilbageslag ændrede det mulige åbningsår fra 2015 til 2016. Men nu blæser der påny så optimistiske vinde om de skandaleramte brostolper for enden af Nyhavn, at Københavns Kommune tør prøve at sætte en omtrentlig årstid på åbningen.

Midt i juni forventer den nye entreprenør nemlig at være færdig med de sidste finjusteringer af den komplicerede konstruktion og aflevere en færdig gå- og cykel-forbindelse over havneløbet til kommunen – der derfor svinger sig op til at forvente at kunne åbne "hurtigst muligt efter, at broen bliver afleveret". Egentlige åbningsdatoer er man jo klog af skade for længst holdt op med at love.

Kort
Inderhavnsbroen

Holder det denne gang, bliver facit for Inderhavnsbroen: En byggeperiode på næsten 5 år (i alt 3 ½ års forsinkelser), en ekstraregning på over 100 mio. kroner og et juridisk efterspil langt ud i fremtiden.

Mens vi venter, kan du nærstudere Københavns Kommunes egen tidslinje over projektet herunder.

Opdatering 13. juni 2016: Entreprenøren har skubbet afleveringstidspunktet et par uger fra medio juni til primo juli.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Valby
Den nye cykelbro, der som en byport markerer indkørslen til København, åbner i foråret.
  • Byens Rum
  • Indre By
Den ligner allerede en succes, inden den åbner officielt den 14. august, men forude kan ligge et opgør mellem biler og cykler i området omkring Lille Langebro.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • København
Gader kun for cykler — og blokader for biltrafik mellem bydele — er to af de tiltag, der nu reducerer bilismen i flere storbyer. I København stemmer politikerne snart, om de vil samme vej.