pixel

Flydende minihotel i havnen er bygget af genbrugs­materialer

København har fået endnu et etværelseshotel i form af minihusbåden Kaj Hotel på Holmen.

kaj hotel

“Hvordan er det at bo på en husbåd?”

Spørgsmålet er næsten umuligt at besvare, fordi det afhænger af både vind, vejr og årstider. Så i stedet for at forsøge at svare, besluttede to københavnske husbådsboere, Barbara von Haffner og Toke Larsen, at give nysgerrige mulighed for at opleve det på egen krop.

Resultatet er Kaj Hotel — et flydende minihotel med ét 16 m2 stort værelse, der er åndeligt beslægtet med Central Hotel i Tullinsgade på Vesterbro og The Krane i Nordhavn.

Kaj Hotel ligger til kaj i den nordlige ende af Holmen — nær det midlertidigt lukkede havnebusstoppested ved Danneskiold-Samsøes Allé.

Trods sin lidne størrelse rummer husbåden både toilet, tekøkken, sovepladser og en udvendig balkon, hvorfra man kan nyde udsigten over havnen.

Minihotellet er bygget som et lille hævet træhus, der hviler på to flydende pontoner. Ifølge Treehugger.com har parret bag, ligesom ved byggeriet af deres egen husbåd, primært brugt genbrugs- og overskudsmaterialer til det flydende hotelværelse.

Vinduerne stammer for eksempel fra det nærliggende historiske byggeri Kuglegården, mens stiger og løbegange er gamle skibsdele.

En overnatning på Kaj Hotel koster godt 2.500 kroner og inkluderer vegetarisk morgenmad.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling