pixel

Ikke noget hotel på Holmen alligevel

Corona-krisen får konsekvenser for store hotel-planer ved 1700-tals byggeri på Arsenaløen.

Hotel Holmen

Det skulle have været et af byens mest luksuriøse hoteller, i historiske omgivelser og med idyllisk udsigt til en af Holmens kanaler: Proviantmagasingraven.

Og faktisk er byggeriet af det nye hotel på Holmen — med 294 værelser, restaurant og spa — allerede gået i gang, men nu bliver det ikke til et hotel alligevel.  

Covid-19 har skabt stor usikkerhed i rejsebranchen — ikke blot blandt flyselskaber med hele flåden på jorden, men også hos verdens hoteller, hvor man også på længere sigt frygter ændrede rejsemønstre med lavere omsætning til følge.

Derfor har hoteloperatøren Nobis trukket sig ud af samarbejdet om det nye hotel med udvikleren Mogens de Linde, og gravemaskinernes nøgle er blevet drejet på 'off'.

Tilbage på 'on'

Dét betyder dog ikke, at byggeriet er aflyst.

Omkring Kuglegården fra 1740 — hvor hotellet var under opførsel — står i dag en række ældre bygninger der er udlejet til kontorer, og området er populært. Lampefirmaet Louis Poulsen og et par tech start-ups har blandt andet til huse her.

Mogens de Linde vil derfor blot tage en lille byggepause og bruge tiden til at justere byggeriets udformning, så de færdige bygninger i stedet vil egne sig til kontorer og showrooms. Derefter vil de blive sat til leje.

Hotellet skule have slået dørene op i vinteren 2023. Historien melder endnu ikke noget om, hvorvidt de nye kontorer i historiske og blå omgivelser kan åbne efter samme tidsplan.

Læs mere om byggeriet på Holmen.    

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling