pixel

Kranen er blevet hotelværelse mellem himmel og havn

Nordhavnens gamle store kulkran er ombygget til et luksus-retreat for to med overnatning og spa.

the krane kastbjerg arcgency

Hvis du altid har drømt om at tilbringe natten i toppen af en kran, behøver du ikke vente længere. Det er blot at slagte sparegrisen og booke sig ind i Københavns nyeste og mest eksklusive hotelværelse i The Krane

På en af Nordhavns yderste moler tårner den gamle pensionerede kullossekran sig op over kajen med en helt særlig udsigt til himmel og havn, som i årtier har været forbeholdt kranføreren. Nu er panorama-overblikket, med Øresund på den ene side og byen på den anden, trækplasteret i den ombyggede krans nye liv som retreat: Kombineret enkeltværelses-hotel, spabad og mødelokale i luksusklassen.

Kranen står på Skudehavnsvej ved Kalkbrænderiløbet, lige overfor lystbådene i Svanemøllehavnen, på nordvestsiden af Nordhavn. Hvor byggeboomet fra Århusgadekvarteret på sydøstsiden først når frem om flere år, og det endnu er de store vidder og det havneindustrielle rod, der dominerer.

På afstand står den kæmpe kran da også stadig og ligner sig selv og symboliserer industrihavn. Men indmaden er skiftet fuldstændigt ud og med labre materialer og avancerede tekniske løsninger opgraderet til ro, afslapning og forkælelse.

Kulsort luksus

Øverst ligger dobbeltværelset i det tidligere maskinrum, minimalistisk indrettet med indbyggede møbler og holdt helt sort-i-sort med hilsen til fortiden i kullets tjeneste. Gulvet, væggene og loftet er således sortmalede planker, bundet sammen af sorte jernbjælker og med sort interiør i læder, træ, sten og stål – på nær det kridhvide sengetøj.

Med til den mørke træboks hører en lounge i det tidligere førerhus, som en ekstra lille træhytte i samme sortklædte stil. Ude i den fri luft og de 24 meters højde fører en smal gangbro over til lædersofaen i det meget kompakte rum med skråvæg og gulv-til-loft-vindue rettet mod solnedgangen. Soveværelset er på 40 m2 og loungen på 7 m2.

For at komme i spa tages de udvendige, rå jerntrapper en etage ned, hvor en tidligere altmulig-container er forvandlet til baderum. Indvendigt beklædt med lysegrå fliser og en hel væg udskiftet med glas, så havnens vand kan gå i ét med vandet i de to hvide kar.

Den aflange spa har på sine 34 m2 også fået plads til en smal sauna, og bestilles massage eller andre velvære-behandlinger fås de selvfølgelig med både kul og havsalt som ingredienser.

En etage længere nede er en stor glasboks bygget ind mellem kranens stålskelet. Det er et mødelokale på 40 m2 med 18 stole omkring et langbord. Med sine glasvægge hele vejen rundt nødvendigvis meget spartansk og stilrent indrettet, med selv de søde snacks farveafstemt i sort og hvidt.

Fra mødeakvariets platform hejses kranens adgangstrappe ned til kajen og op igen, lidt som en vindebro. Dernede har personalet base i et par containere med blandt andet reception og køkken.

Arkitekten nærmeste nabo

The Krane er udviklet og ejet af Klaus Kastbjerg, entreprenør med speciale i Københavns yderområder og sans for det spektakulære. I Nordhavn står Kastbjerg senest bag det skulpturelle boligbyggeri The Silo, og i sin tid genbrugte han også en anden kran længere inde i Kalkbrænderiløbet til et lille mødelokale, da han udviklede kontorkomplekset Harbour House sammen med to generationer af arkitekter fra Utzon-familien.

Forvandlingen til kran-retreat med mange faciliteter på få kvadratmeter er denne gang udtænkt sammen med arkitekt Mads Møller fra Arcgency, som er kranens nærmeste nabo. Arcgency bor nemlig i Stack I på Skudehavnsvej, et kontorhus, de selv har designet ud af en stak aflagte skibscontainere – i samarbejde med Klaus Kastbjerg.

Selve spaen drives af Amazing Space fra d’Angleterre, og alle andre leverandører er også håndplukket fra øverste nationale hylde. Blandt andet står der B&O på elektronikken, Anker & Co på lamperne og såmænd Mikkeller på den specialbryggede The Krane-øl. Den i værelsesprisen inkluderede elbil, til at komme rundt i København i, er dog en BMW.

Nå ja, og så var der lige prisen. En nat i The Krane starter ved 18.500 kroner. Uden overnatning kan rummet og loungen bookes for 7.500 pr. dag, samme pris som for mødelokalet. Spa-oplevelserne fås også separat og starter ved 1.800 kroner pr. person.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling