pixel

Køb en københavnervindmølle

kbh magasin

Lige nord for Amager Strandpark strækker tre spritnye landvindmøller sig 107 meter mod himlen – og du kan blive medejer af en af mastodonterne.

Megamøllerne på Prøvestenen, også kendt som Benzinøen, er dobbelt så høje som dem i vindmølleparken på Middelgrunden en kilometers penge længere ude i Øresund. Kort efter årsskiftet går de i sving med at levere grøn, københavnsk vindenergi nok til 3.000 af byens familier.

Hver vindmølle er rejst af Hofor – Hovedstadsområdets Forsyningsselskab – men en af dem udbydes på andele via Prøvestenens Vindmøllelaug. En andel koster 4.937,- og har en forventet tilbagebetalingstid på 11 år.

Du køber ved at klikke forbi Prøvestenens Vindmøllelaug med dit NemID ved hånden.

De vingede kæmper på Amagers østkyst er indledningen på et københavnsk vindenergi-eventyr, der skal ende med 100 vindmøller i og uden for hovedstadens eget territorium som et vigtigt led i Københavns Kommunes mål om at gøre byen CO2-neutral i 2025.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling