pixel

Et af Teglholmens sidste huller fyldes ud af nyt byggeri

Stort 'kontorhotel' med supermarked i stuen på vej til grusplads på Teglholmen.

Woods Teglholmen

Med de mange store udviklingsprojekter, der er i gang rundt om i København, glemmer man nemt de ‘gamle’, nye bydele nede i Sydhavnen.

Men som beboerne på Teglholmen og Sluseholmen ved, er transformeringen af den tidligere industrihavn til nye beboelsesområder langtfra slut. Der er stadig tommer pletter på kortet over den nye del af Sydhavnen.

Én af de pletter er den tomme grund på hjørnet af Teglholmsgade og Teglholm Allé — ikke mange meter fra Skolen i Sydhavnen.

Det store område har længe ligget hen som en grusdækket og overgroet, midlertidig parkeringsplads, men i et par år har det været planen, at der skal opføres et nyt kontorhus her.

Og nu tyder meget på, at vi nærmer os byggestart. Bygherren har nemlig for nylig ansøgt kommunen om dispensation fra en række krav i lokalplanen for området — et nødvendigt skridt for at kunne sætte byggeriet i gang.

Kontor til mange

Kontorbyggeriet skal være en del af ejendomsudvikleren NREP’s 'Woods Office'-koncept, der er en kæde af flerbrugerhuse, hvor forskellige virksomheder deles om reception, kantine og mødelokaler. Her er mulighed for både at leje en enkelt kontorplads og et privat areal til en større virksomhed.

På Teglholmen skal Woods-huset efter planen rumme over 13.000 kvadratmeter kontorpladser — inklusive en kantine og café i stueetagen, der vil være åben for offentligheden. Og ud mod Teglholmsgade vil der også blive gjort plads til et supermarked i den lidt mindre afdeling — på knap 1.300 kvadratmeter.

Dermed kan der potentielt komme lidt mere liv til et hjørne af Teglholmen, der i dag mest har karakter af udkantsområde.

PLH Arkitekter har tegnet den vinkelformede bygning, som efter planen skal rage seks etager op, svarende til godt 25 meter.

Fra første til femte sal vil bygningen fremstå med en rå betonoverflade med store vinduespartier i stål, mens stueetagen bliver fremhævet med oxidrød bemaling og dekorationer i ligeledes oxirødt metal.

Under bygningen skal der efter planen anlægges en parkeringskælder på godt 2.800 kvadratmeter.

Mere plads til supermarked

Bag bygningen — ud mod Teglholmens såkaldte ‘grønne kile' — vil der blive anlagt en åben baggård med en stor terrasse i forbindelse med kantinen.

NREP søger her op til byggestart blandt andet om dispensation til at gøre bygningen bredere, så der kan skabes mere plads til det planlagte supermarked i stueetagen.

De københavnske politikere tager stilling til, om der kan give dispensation på et møde i næste uge.

Woods-byggefeltet vil i en nær fremtid blive genbo til endnu en byggeplads. En anden af områdets tomme pletter, en industrigrund på nordsiden af Teglholmskanalen, skal nemlig snart transformeres til en ny boligø med to store boligbyggerier og en ny offentlig plads ved navn Kanaltorvet.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling