pixel

950 rå, nye kontorpladser til Teglholmen

Fleksible kontormiljøer med indkøb og café i stueetagen — og udsigt til vandet — står til at rykke ind på én af Teglholmens sidste ledige grunde.

plh, teglholm, kontor

Vi befinder os på Teglholmsgade i Sydhavn — på én af halvøen Teglholmens sidste ledige grunde. Ledigheden er dog snart fortid, for om få år kan et seks-etagers kontorhus slå dørene op og vidensdele løs i fælleskantinen.

Huset bliver del af ejendomsudvikleren NREPs Woods-koncept, hvor både virksomheder og enkeltpersoner kan leje kontorpladser i mange størrelser i en fleksibel indretning — et koncept, der forsøger at forenene fleksible kontormiljøer med velvære for de ansatte og en grøn profil.

Kontormiljø gearet til vækst

Ikke mindst skal det nye hus tage hensyn til de helt små virksomheder med vækstdrømme. I starten kan man således leje en lille kontorplads og siden skalere op i takt med, at der kommer gang i forretningen.

Huset bliver det tredje Woods-kontor, der slår dørene op i København efter de to første på Nørrebro og i Ørestad

Som flerbrugerhus har alle medarbejdere adgang til mødelokaler og mindre formelle lounge-hjørner nænsomt fordelt på hver etage — ligesom de naturligvis også får adgang til fælleskantinen og den udendørs terrasse.

Husets klientel får i alt 950 kontorpladser at boltre sig på, når den 14.650 m2 store kontorbygning efter planen står færdig i 2025.

Foruden de mange medarbejdere får også lokale sydhavnere glæde af det nye byggeri. I stueetagen er der i hvert fald plads til både en Lidl og café med offentlig adgang.

Industriel facade og indretning

Udvendigt skiller kontorhusets silhout sig ikke synderligt ud fra resten af Teglholmens lidt kantede byggerier — dog tilpasser bygningens form sig det lille knæk,som Teglholmsgade her slår. 

Med et råt beton- og stållook viser facaden samtidig lidt tænder med klare referencer til områdets industrielle fortid.

Det hårde udtryk kommer især til syne på de øvre etagers betonflader, mens den rustrøde stueetage med store glaspartier sender et mere imødekommende signal, hvor den kommende café og Lidl får plads.

Indvendigt fortsættes det industrielle look med jern- og betonflader og åbne installationer.

Mens udtrykket måske er råt og beton'et, bliver det med et bæredygtigt islæt, der er til at få øje på.

Med blandt andet solceller på taget er huset nemlig designet til at minimere energiforbruget og forventningen er, at det færdige byggeri opnår bæredygtigheds-certificeringen DGNB Guld.

Det er den næsthøjeste udmærkelse af i alt fire mulige (platin er højest), men man kan vælge at tage med på regningen, at DGNB har fået en del kritik for at 'greenwashe' byggerier der reelt ikke er så bæredygtige.   

Mens det var tegnestuen Arkitema, der fik æren at tegne de to øvrige Woods-kontorer på Nørrebro og i Ørestad, er det denne gang arkitekterne fra PLH, der har udformet det store flerbrugerhus på Teglholm.

Næsten fyldt på Teglholmen

Som nævnt optager grunden én af de sidste ledige pladser på Teglholmen — et område var et af de første i skabelsen af Sydhavns nye kanalkvarterer.

Helt fyldt op på byggegrundene er der dog ikke — to større områder på Teglholmen ligger stadig i venteposition til videre udvikling.

Det drejer sig om området omkring Teglværkshallen, der inden længe er klar til at blive erstattet af boliger — samt motor-virksomhedens MAN Energy Solutions nuværende fabrik og domicil.

MAN Planlægger dog inden for en årrække at flytte sine aktiviteter til et nyt domicil i Roskilde, hvilket vil frigøre god plads til ny byudvikling på det nordlige Teglholmen.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling