pixel

En stak legeklodser til at bo i

Ørestads nyeste boligblok er ikke helt som de plejer.

kubehusene adept

Ude langs Ørestads Boulevard skyder lejlighedsbyggerierne op i et tempo som aldrig før, i reglen uden den helt store indbyrdes variation. Derfor drages øjnene også uundgåeligt, så snart der er leget lidt med formsproget på de langstrakte gadeforløb.

Kort
Kubehusene

Det falder for eksempel helt naturligt at dreje nakken af led på vej forbi Kubehusene, det senest færdiggjorte boligprojekt i Ørestad Syd. For bygningen er brudt op i otte individuelle kuber, en smule forskudte og med luft imellem sig, så det ligner stablede kæmpelegeklodser eller en stribe store terninger, lagt ovenpå hinanden.

Mens facaderne forskyder sig både lodret og vandret, så holder beklædningen sig mere forsigtigt indenfor tre nuancer af brune teglsten. Og indvendigt er boliger og opgange ganske regulære efter den sædvanlige devise i nybyggerbydelen: Lyse, rummelige, obligatorisk altan.

De otte boligterningers 8.000 kvadratmeter er således delt op i 82 ejerlejligheder, fra 2 til 4 værelser og mellem 60-125 m2, med mindst én og op til tre altaner eller terrasser hver – de er alle sammen solgt.

Kubehusene ligger lige skråt overfor nyåbnede Royal Arena ved Arenakvarterets landskabelige plads Byfælleden. Her starter Robert Jacobsens Vej, som langs en kunstig kanal fører helt ned til  Ørestadens punktum, søen ved 8tallet.

Det er den københavnske tegnestue Adept og udvikleren Høpfner Projects, der har stablet klodserne. Arkitekterne åbnede sidste år det navnemæssigt nært beslægtede kultur- og bevægelseshus Ku.Be i Flintholm, mens bygherren i forvejen står bag flere af de mere usædvanlige boligbyggerier i Ørestad: Bjarke Ingels-trilogien VM Husene, VM Bjerget og førnævnte 8tallet.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.