En stak legeklodser til at bo i

Ørestads nyeste boligblok er ikke helt som de plejer.

kubehusene adept

Ude langs Ørestads Boulevard skyder lejlighedsbyggerierne op i et tempo som aldrig før, i reglen uden den helt store indbyrdes variation. Derfor drages øjnene også uundgåeligt, så snart der er leget lidt med formsproget på de langstrakte gadeforløb.

Kort
Kubehusene

Det falder for eksempel helt naturligt at dreje nakken af led på vej forbi Kubehusene, det senest færdiggjorte boligprojekt i Ørestad Syd. For bygningen er brudt op i otte individuelle kuber, en smule forskudte og med luft imellem sig, så det ligner stablede kæmpelegeklodser eller en stribe store terninger, lagt ovenpå hinanden.

Mens facaderne forskyder sig både lodret og vandret, så holder beklædningen sig mere forsigtigt indenfor tre nuancer af brune teglsten. Og indvendigt er boliger og opgange ganske regulære efter den sædvanlige devise i nybyggerbydelen: Lyse, rummelige, obligatorisk altan.

De otte boligterningers 8.000 kvadratmeter er således delt op i 82 ejerlejligheder, fra 2 til 4 værelser og mellem 60-125 m2, med mindst én og op til tre altaner eller terrasser hver – de er alle sammen solgt.

Kubehusene ligger lige skråt overfor nyåbnede Royal Arena ved Arenakvarterets landskabelige plads Byfælleden. Her starter Robert Jacobsens Vej, som langs en kunstig kanal fører helt ned til  Ørestadens punktum, søen ved 8tallet.

Det er den københavnske tegnestue Adept og udvikleren Høpfner Projects, der har stablet klodserne. Arkitekterne åbnede sidste år det navnemæssigt nært beslægtede kultur- og bevægelseshus Ku.Be i Flintholm, mens bygherren i forvejen står bag flere af de mere usædvanlige boligbyggerier i Ørestad: Bjarke Ingels-trilogien VM Husene, VM Bjerget og førnævnte 8tallet.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens rum

close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.