pixel

Mere plads til plantenørder

Cellerne i Landbohøjskolens firkantede betonbyggeri er begyndt at dele sig – inden længe popper første tilbygning op.

kbh magasin

Fakta

Copenhagen Plant Science Center

Tilbygning til Det Biovidenskabelige Fakultet, KU LIFE (tidligere Landbohøjskolen).

Første etape af en større helhedsplan for området.

Tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, og opføres af Universitets- og Bygningsstyrelsen.

Forventes færdigbygget i 2015.

KU Life, tidligere kendt som Landbohøjskolen, er rig på mellemnavne og kloge hoveder. Og snart kan skolen prale af endnu et navn og meget mere plads til nørderier.

Universitetets centrale midte, betonbyggeriet mellem Rolighedsvej og Thorvaldsensvej, får nemlig en tilbygning, som skal rumme Copenhagen Plant Science Center - stedet hvor folk med ualmindelig stor interesse i planter kan uddanne sig til blomstergenier og forske i planterigets favre verden.

perspektiv_af_indgang.png

Højhusets celledeling

Og naturligvis har naturens hånd været med ind over arkitekternes tegninger af den nye tilbygning.

Inspirationen til det nye plantemekka er nemlig taget fra planternes mikroskopiske celler, og tilbygningen er så at sige formet som en celledeling, der udspringer fra det eksisterende byggeri.

Tilbygningen er ikke rund, men nærmere organisk celleformet, og i stærk kontrast til det nuværende stringente betonbygning, som i daglig tale går under navnet ”Højhuset” eller bare ”Osten”.

DNA og indeplanter

Og der vil være masser af guf for studerende, forskere og andre fans af planteteknologi. I alt vil cellen få knap 7.000 kvadratmeter nye laboratorie- og undervisningsfaciliteter fordelt på fire etager bygget op omkring et lyst atrium, så lyset bliver lukket helt ned i stueetagen.

Atriummet bliver cellens ”kerne” og mødested, og alle etagerne forbindes af en stor DNA-lignende spindeltrappe. Og så vil der naturligvis være masser af grønne planter både inden- og udenfor cellens glasfacade-membran.

Det er arkitekterne Lundgaard og Tranberg, som står bag det nye planteforskningscenter. Tilbygningen er første etape af en helhedsplan med hele fire nye celletilbygninger, som - hvis finansiering falder på plads - popper op i fremtiden.

perspektiv_af_stuen.png

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling