pixel

Mjølnerparken – nu med kunst

Der er ingen grund til at slå en bue uden om Mjølnerparken. Fire anerkendte danske kunstnere er nemlig blevet sat til vægs i et af landets vel nok mest berygtede boligkvarter.

kbh magasin

Fakta

Kunstnersti
De fire udvalgte kunstnere er Malene Landgreen, Michael Mørk, Al Masson og Troels Aagaard.

Det er Witraz Arkitekter og Område­fornyelsen Mimersgadekvarteret der står bag Kunstnerstien i Mjølnerparken.

Udefra ligner det et temmelig almindeligt rødt murstensbyggeri, men Mjølnerparken har til trods sikret sig en fast plads i de fleste danskeres bevidsthed.

Et hårdnakket ry som udsat boligkvarter med jævnlige besøg af skudsalver og håndgranater klæber til 80’ernes boligblok. Men nu har nye, mere fredelige kræfter gjort deres indtog på Ydre Nørrebro.

Fire fremtrædende danske kunstnere, der lige så vel kunne hænge på Aros eller Louisiana, har nemlig garneret hver deres gavl i boligkvarteret med et gigantisk kunstværk lavet specielt til Mjølnerparken.

Formålet er at skabe en såkaldt kunstnersti der kan lokke folk til at gå igennem Mjølnerparken i stedet for at gå udenom. Det er arkitekt Tina Saaby fra Witraz Arkitekter der fik idéen tilbage i 2003 da hun skulle renovere de grønne områder i boligkvarteret.

”Jeg lagde mærke til at der var et hegn hele vejen rundt om Mjølnerparken, og at der kun var to indgange, så området var lukket meget af. Så opstod idéen med at lave et sammenhængende stisystem med kunst gennem området der kunne tiltrække nogle flere mennesker til Mjølnerparken,” forklarer Tina Saaby der har sat projektet i værk med det borgerstyrede projekt Områdefornyelsen i Mimersgadekvarteret.

For at sikre et højt kunstnerisk niveau, blev Kunsthallen Nikolaj bedt om at udpege 12 kandidater der blandt andet endte med at omfatte John Kørner og Kathrine Ærtebjerg.

Derefter var det op til en dommer­komité, primært bestående af lokale, at vælge hvilke fire malerier der skulle op på gavlene. Her faldt valget på værker af Malene Landgreen, Michael Mørk, Al Masson og Troels Aagaard.

Men kan fire gavlmalerier virkelig få folk til at glemme skudsalverne og Mjølnerparkens blakkede fortid?

”Man kan ikke ændre et dårligt ry med fire gavlmalerier, men hvis vi kan få flere folk til at bruge Mjølnerparken, synes jeg det er en succes,” siger Tina Saaby.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling