pixel

Nemmere på venteliste til almene boliger

Københavns Kommune vil undersøge, hvordan man kan gøre vejen til en almen bolig lettere og mere transparent.

Almen Bolig

DAB, KAB, FSG, AAB, VIBO og 3B.

Dét er bare et lille udpluk af de almene boligselskaber der sammen med landets kommuner står for at levere billigere lejeboliger — også til nye og eksisterende københavnere.

Hvis man hører til dem, der gerne vil bo i byen uden at skulle, eller kunne, driste sig ud på ejer- eller andelsmarkedet, findes der dog i dag ikke noget centralt sted at skrive sig op til en almen bolig. 

Drømmer man om de eftertragtede kvadratmeter, hvor huslejen normalt er betydeligt under det private marked, må man derfor belave sig på et større arbejde med at kontakte hvert selskab, skrive sig op på lister og ofte også betale gebyrer til selskaberne.

Dét er ikke optimalt, og det er Københavns Kommune godt klar over. Derfor er man netop nu ved at afsætte foreløbig en halv million kroner til at undersøge, hvordan man fremover kan strømline processen. 

En fælles opskrivning på en samlet, internet-baseret venteliste er nok ikke et usandsynligt udkomme af analysen. Men indtil videre lyder den kommunale målsætning blot at:

"Det skal være enkelt, gennemsigtigt og ikke unødigt omkostningsfuldt at blive skrevet op til en almen bolig." 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Østerbro
Danmarks største kulturhus og tusindsvis af boliger er på vej i Nordhavn. På det 'gamle' Østerbro står Gasværksgrunden og Vibenshus Runddel for tur.

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • København
At holde byens mennesker fra hinanden under pandemier er ikke et nyt fænomen — men Coronavirus har ændret skalaen.